Zeci de cetățeni păgubiți. O turmă de vaci le-a distrus culturile de porumb!

Au muncit o vară întreagă iar acum, când ar trebui să culeagă foloasele, au dat de necaz. Mai mulți proprietari de culturi agricole au rămas fără porumbi după ce turma de vaci a unui crescător de animale  a dat iama în lanurile cu cereale. Ştiuleţii au fost culcați la pământ iar oamenii spun că nu mai pot recupera nimic din pagubă. Au făcut plângere la poliție în speranța că vinovatul îi va despăgubi.

Au investit zeci de mii de lei în muncile agricole, au muncit zile întregi pentru a avea în toamnă o recoltă bogată numai că planurile le-au fost date peste cap de un crescător de animale neglijent. O turmă de vaci a scăpat în lanurile cu porumb și a distrus tot în cale. ”Pagubă mare. Să fac calculul cât am investit: arătură, discuit, semănat, băgat prășitoarea, săpat, azot plus sămânța. Acum mai mult de jumătate locul e distrus. Eu aștept ca cel responsabil să plătească pentru asta, nici mie nu-mi convine să găsesc porumbii la pământ că nu au ciobanii lui grijă de vaci”, a spus Steliana Cîmpeanu, proprietară. Oamenii spun că toată munca și toți banii investiți s-au dus pe apa sâmbetei. Mai bine de jumătate din recoltă este pusă la pământ. ”Am fost anunțată de un alt vecin de-al meu că am porumbii la pământ. Au venit și am văzut dezastrul. Locul meu este mai mult de jumătate distrus. 20 de camionete de gunoi am pus personal aici plus 2.700 de lei aratul, discuitul și sămânța”, a spus Ana Nădrag. Proprietarii de terenuri agricole cred că turmele de vaci ale unui fermier din Runcu au scăpat în culturi și le-au pus la pământ. Fermierul nu este în localitate iar ciobanii responsabili de animale nu recunosc nimic.

Vor să recupereze paguba

Oamenii şi-au cerut dreptate la Poliție, unde au făcut reclamaţie. O plîngere au depus şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. ”Am fost la Poliție cu doamna Nădrag, am depus o plângere, am depus o cerere și la primărie. Turma de vaci am văzut-o săptămâna trecută, în zonă. Și anul trecut, pe la deal de canton, au intrat în porumbii lui Vasile Popescu. Am oprit mașina, ciobanul era dat pe islaz, vacile au intrat în porumbi, am oprit mașina și l-am ajutat să le scoată din porumbi. Nu e prima dată când se întâmplă asta”, a spus Adi Pavel, un alt proprietar de culturi. Reprezentanții primăriei Runcu au venit la fața locului și au făcut măsurători privind pagubele oamenilor. Oamenii nu vor decât ca vinovații să plătească. ”230 de lei e numai sacul de boabe la piață. S-au băgat 13 oameni la sapă, prășit și îngropat, e 50 de lei ziua, mâncarea nu o mai pui. Proprietarul animalelor e plecat, are doi ciobani care nu știu dacă au carte de muncă, unul e și șchiop”, a mai spus Adi Pavel. Poliția Municipală a confirmat plângerea proprietarilor de terenuri agricole și cercetează în prezent situația.

Galerie foto



Vizualizări: 2,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: