Cere bani în plus și pentru TESA din CE Oltenia

Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia crede că majorările salariale ar trebui să fie pentru toți angajații, nu doar pentru cei din producție. “Vor beneficia de majorări cam 11.000 de oameni. Unsprezece mii din treisprezece mii. Vă dați seama, nu primesc cei care sunt sunt direct la birouri, nu au contact cu instalațiile, ceea ce nu e corect”, a spus Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni.

Iovan a explicat de ce crede că toată lumea ar trebui să aibă salarii mărite. “Până la urmă toți au cheltuielile lor, au datorii. Cel puțin o majorare care să acopere inflația trebuia să primească și cei de la TESA. Fiecare om are importanța lui în producerea magawatt-ului”, a mai spus Iovan.

Ca urmare a grevei de o săptămână a minerilor, administrația și sindicatele au convenit să acorde un spor de producție de 1.000 de lei brut lunar (585 net) pentru personalul muncitor din activitatea de productie, mentenanta si transport cărbune, 700 lei brut lunar (409 lei net) pentru conducători formație de lucru, 500 lei brut lunar (292 lei net) pentru personalul de conducere din activitatea de producție, mentenanță si transport cărbune. “Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenantă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere”, arăta compania într-un comunicat, la finalul negocierilor.

Vizualizări: 7,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: