Iovan: Nu va fi o problemă, vor identifica alte surse

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, confirmă faptul că majorările salariale la Complexul Energetic Oltenia au fost anunțate în baza promisiunii guvernanților că vor anula taxa de 2% pe cifra de afaceri. “Nu ne-au prezentat bugetul să vedem de unde, ce și cum, dar s-a luat în calcul ca taxa de 2% să nu se mai dea la bugetul statului și banii să meargă la creșteri salariale pentru oameni”, a spus Iovan la Radio Infinit.

Liderul sindical este convins că majorările salariale vor fi date, chiar dacă guvernul nu se va ține de cuvânt și va menține taxa. “Nu va fi o problemă, vor identifica alte surse. Dar, s-a promis că se taie această taxă de 2% pe cifra de afaceri”, a mai spus Iovan. Presa centrală susține pe surse că proiectul bugetului de stat nu a fost încă prezentat tocmai din cauza taxei de 2%, Ministerul de Finanțe negăsind modalitatea prin care să scutească doar anumite companii.

Iovan susține că actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă va fi depus la ITM Gorj luni, 28 ianuarie. “Oamenii așteaptă să vadă actul semnat, să se convingă că nu au fost mințiți”, a mai spus liderul sindical. (R.S.)

Vizualizări: 3,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: