CE Oltenia vrea să angajeze ucenici

CE Oltenia este dispus să încheie contracte de ucenicie cu tinerii de peste 16 ani, ideea fiind aceea de a-și forma, la locul de muncă, viitori angajați. Dacă va lua o astfel de decizie, compania energetică va beneficia de sprijin financiar de la stat. Ajutorul este de 2.250 lei pe lună de ucenic, însă compania va avea şi responsabilităţi. ”Urma să mă întâlnesc săptămâna trecută cu domnul Sorin Boza, să discutăm de ucenicia la locul de muncă, fiindcă mi-a spus că vrea să mai întinerească personalul. Date fiind grevele de acolo, a rămas că o să discutăm și ne vom întâlni în zilele următoare. Chiar zicea că poate vine dânsul la noi, cu domnul Olaru de la Resurse Umane”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Conform reprezentanților AJOFM Gorj, prin ucenicia la locul de muncă se urmăreşte obţinerea unei calificări pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani. Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul.

Prin această formă de pregătire, ce poate fi între 6 luni şi 3 ani, pentru calificări de la nivelul 1 până la 4, ucenicul poate dobândi competenţe profesionale, angajatorul obligându-se să-i asigure condiţiile necesare pregătirii teoretice şi practice. Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă se finalizează printr-un certificat de calificare profesională.

Vizualizări: 4,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: