Premierul Ciucă: Suntem în urmă cel puțin cu stabilirea cadrului de implementare pentru PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri la începutul ședinșței de Guvern că România este în urmă cu privire la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru stabilirea cadrului de implemnatre a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în condițiile în care UE a virat deja României 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră.

"UE a plătit 1,8 miliarde de euro, sub formă de prefinanțare. Este echivalentul a 13% din alocarea către țara noastră. (..) Avem 507 jaloane și ținte pe care fiecare din ministerele responsabile trebuie sa le urmareasca spre indeplinire și 171 de măsuri. Din aceste masuri, 64 sunt reforme si 107 investitii. Suntem în urmă cel puțin cu elaborarea OUG pentru stabilirea cadrului de implementare a PNRR si as dori sa avem o dezbatere vsa vedem cat de repede vom avea aceasta oug pe masa pentru a o dezbate si adopta.", a spus premierul Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană a anunțat că a virat joi României prima tranșă de bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - 1,8 miliarde de euro prefinanțare, reprezentând 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Cel care este direct responsabil de PNRR este gorjeanul Dan Vîlceanu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. "Voi demara, în scurt timp, o serie de informări ale administrațiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât și din alte programe, astfel încât gradul de absorbție să fie cât mai mare. Ne dorim să fie atrași cât mai mulți bani, însă din calitatea mea de ministru voi fi foarte atent ca acești bani să fie cheltuiți în folosul oamenilor în domenii esențiale precum sănătate, educație, infrastructură, exact ceea ce așteaptă românii de la noi", a spus Vîlceanu.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: