Cere PSD să îl demită pe Boza de la șefia CE Oltenia

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, s-a declarat șocat de faptul că managerul Complexului Energetic Oltenia a explicat numărul mare de accidente de muncă, unele mortale, prin faptul că minerii își asumă riscuri, fără să le ceară nimeni. “Nu e vorba de lipsă de echipament, nici de lipsă de instruire sau că nu au avut scule, este vorba numai de riscul pe care, câteodată, fiecare și-l asumă și nu cred că vreunuia dintre cei doi colegi i s-a cerut de șefi să facă, să riște ceva”, a spus Boza la Tele 3.

Vîlceanu se întreabă ce s-ar întâmpla cu compania dacă salariații ar refuza să mai facă improvizații pentru a funcționa utilajele, dacă nu ar mai merge la serviciu până când nu ar primi echipamentul de protecție sau până când nu ar avea amenajate căile de acces în carieră. “Cum ar fi ca de acum salariații să ignore ordinele venite de la şefi numiți politic şi incompetenți? Ar însemna blocaj total”, susține Vîlceanu.

Deputatul liberal cere PSD să îl demită pe Boza: “O asemenea afirmație, o batjocură la adresa salariaților CEO care muncesc în condițiile pe care le știm cu toții, trebuie taxată cu demiterea. Le solicit celor de la PSD să-l demită pe Sorin Boza din fruntea CE Oltenia! Totodată, vreau să văd ce atitudine vor avea liderii sindicali față de această declarație a lui Boza, pentru că sunt sigur că știu cum se lucrează în CE Oltenia. Dacă tac, minerii și energeticeinii vor înțelege că sunt de acord cu ce spune Boza”.

Vizualizări: 3,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: