Cerere de exhumare pentru un strigoi!

Situație demnă de filmele americane cu Dracula la Dăneşti, un localnic de aici solicitându-le procurorilor să îi aprobe exhumarea mamei sale, moartă în urmă cu câteva luni. Bărbatul nu a invocat un motiv temeinic în solicitarea înaintată la Parchet, însă tot satul vorbește despre cum răposata s-ar transforma noaptea în strigoi și ar poseda-o pe o nepoată de-a ei, o tânără de 16 ani a cărei viață s-a schimbat brusc în ultima vreme.

Familia acesteia e disperată de modul în care au evoluat lucrurile și păstrează discreția maximă pe această temă, însă oamenii spun că, aproape de miezul nopții, adolescenta vorbește cu vocea bătrânei moarte și, uneori, inclusiv fizionomia trupului i s-ar schimba și ar face-o să semene că răposata. Relatările respective i-au speriat pe localnicii din Dănești, oamenii nedorind să aibă de-a face cu Necuratul. Ei cred că străvechea metodă a înfiptului un țăruș în inima răposatei ar duce la alungarea duhurilor rele, însă pentru a umbla la mormântul femeii rudele au nevoie de acordul procurorilor, acord care se poate da doar în baza unor argumente solide care să aibă legătură cu vreo anchetă penală, anchetă care nu a existat până acum pentru că moartea bătrânei nu a fost una care să ridice suspiciuni.

Primarul din Dăneşti, Emilian Rusu, a auzit şi el despre situaţia fetei. Şi el evită să dea declaraţii pe acest subiect. Primarul din Dăneşti este absolvent de Teologie. „Cunosc familia. Ştiam că nu are probleme de sănătate. Sunt oameni buni. Fata am cunoscut-o mai puţin, e la liceu. Pe bunici îi cunosc mai bine. A murit o rudă de-acolo“, a spus el.

Un localnic le-a povestit jurnaliştilor, fără să îşi dezvăluie identitatea, ce se întâmplă în casa familiei. „Ia forma babei, baba avea un defect la mână, ţinea degetele aşa, şi vorbeşte exact cu vocea babei, deci nu e voce de copil. Le spune: nu v-am spus să scuturaţi mărul ăla şi nu l-aţi scuturat, dar l-am scuturat eu. Când s-au dus să vadă, mărul era scuturat“, a explicat un localnic. Mătuşa fetei, Sofia, a murit în aprilie, înainte de Paşti. Se pare că fata se linişteşte doar atunci când i se citeşte din Biblie.

Vizualizări: 2,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: