Păcălit acum 6 ani, încă îşi caută dreptatea! Atenţie la maşinile la mâna a doua!

Un craiovean încearcă, de şase ani, să îşi găsească dreptatea, dar dosarul său este, se pare, extrem de greu de soluţionat. În ianuarie 2010, Ilie Bărbosu a cumpărat o maşină din târgul de la Craiova, pentru care a plătit aproape 8.000 de euro. Vânzătorii au fost doi gorjeni, Claudiu Grama şi Eliodor Fâciu. La o lună după achiziţie, poliţia i-a confiscat maşina deoarece fusese furată din Italia. Astfel, Bărbosu a rămas şi fără bani, şi fără maşină. De atunci se plimbă de la un parchet la altul în speranţa că cercetarea va fi soluţionată şi dosarul va fi trimis în instanţă. Doar aşa, el se poate constitui parte civilă şi poate cere despăgubiri. Claudiu Grama a fost contactat de Pandurul şi a declarat că nu-şi mai aduce aminte multe lucruri deoarece s-a întâmplat acum mulţi ani.

Situaţie bizară întâmplată acum 6 ani şi care între timp a devenit subiectul unui dosar penal. Dar cercetările sunt stopate. „Acum am fost la Parchet şi mi-au spus că a fost trimis la poliţie“, explică Ilie Bărbosu, păgubitul. Ilie Bărbosu a cumpărat cu aproape 8.000 de euro, în ianuarie 2010, o maşină Nissan Qashqai. Pentru înmatricularea ei şi trecerea pe numele lui, Bărbosu a folosit un certificat de proprietate italian, dar şi un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între vânzătorul Monica Pisa şi Claudiu Grama. După o lună, el a rămas fără maşină deoarece ar fi fost furată din Italia.

Furtul, declarat după înmatricularea maşinii

Ciudăţeniile nu se opresc aici. Pe 23 decembrie 2009, maşina a fost prezentată la reprezentanţa RAR Bucureşti, unde i-au fost întocmite actele necesare pentru înmatriculare, însă furtul a fost declarat în Italia pe data de 28 decembrie. La poliţie s-a prezentat un italian, Sergio Portanova, care a spus că pe 28 decembrie a fost lovit de o altă maşină, a coborât să vadă pagubele şi atunci o persoană s-a urcat în maşină şi a fugit. Nu a putut da indicaţii despre vinovat. Mai mult, contractul încheiat de Monica Pisa, prin Camelia Dorin Fişcăleanu, a fost semnat pe 20 decembrie 2009. În trei zile maşina a ajuns în România. Mai mult, italianul a spus poliţiştilor că maşina fusese închiriată înainte cu 10 zile de la o firmă. Ulterior, această firmă a cerut, printr-un intermediar, restituirea maşinii, ceea ce s-a şi întâmplat, chiar dacă era în desfăşurare o anchetă penală. Drept urmare, Ilie Bărbosu, doljeanul care plătise bani unor gorjeni pentru maşină a rămas şi cu banii daţi, şi fără autoturism. Toate aceste informaţii sunt precizate în ordonanţa Parchetului Local, prin care a permis firmei împuternicite de italieni pentru a recupera maşina.

Grama: Aveţi grijă ce scrieţi

În februarie 2012, pe nunele vânzătorului, gorjeanul Claudiu Grama, a fost deschis dosar penal pentru înşelăciune. Grama este angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi am reuşit să luăm legătura cu acesta, dar nu şi cealaltă persoană din dosar, Eliodor Fâciu. Claudiu Grama susţine că nu a mai fost chemat pentru declaraţii. „Nu am mai fost contactat (n.r- de organele de cercetare), probabil că poliţia îşi face datoria şi face cercetările de care e nevoie. Eu am cumpărat o maşină pe care am vândut-o. Dacă eram vinovat, eu sau altcineva, de atâţia ani, cred că se pedepseau vinovaţii. Eu am cumpărat-o din ţară şi apoi am revândut-o. Nu mai ştiu cu cât timp înainte o cumpărasem, s-a întâmplat de mult“, a declarat acesta. În continuare, Grama a fost deranjat de următoarele întrebări. El a spus şi că înaintea lui fuseseră doi cumpărători. Asta în condiţiile în care maşina fusese cumpărată din Italia pe 20 decembrie 2009, înmatriculată în România pe 23 decembrie 2009 şi vândută lui Bărbosu pe 25 ianuarie 2010. De asemenea, probleme nu au apărut după un an, ci după mai puţin de o lună, când omul a rămas fără maşină şi fără banii plătiţi. Practic, italienii şi-au recuperat maşina, Grama a rămas cu banii, iar doljeanul a rămas cu nimic. „Nu vă dau detalii la telefon, nu sunteţi în măsură să mă trageţi la răspundere, organele abilitate trebuie să mă tragă la răspunde. Aveţi grijă ce scrieţi, să fie totul real. Eu am cumpărat maşina şi am revândut-o, el a înmatriculat-o, după un an s-a întâmplat că are probleme cu maşina, sunt eu de vină cu ceva? Eram al treilea sau al patrulea cumpărător. Nu mai ştiu. Înaintea mea, din câte ştiu, au mai fost doi cumpărători. Eu eram al treilea. Mai bine să daţi de Fâciu Eliodor şi să spună de unde a cumpărat-o. În dosarul ăsta am fost martor, nu altceva“, a explicat Grama, care nu a putut da date de contacte ale lui Fâciu.

Vizualizări: 5,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: