Cereri din PSD: Dragnea să plece, guvernul să fie schimbat

Ecaterina Andronescu, în prezent marginalizată în partid, îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate şi să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat, „pentru binele României şi pentru binele PSD-ului”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel la membrii PSD să ia atitudine dacă nu sunt de acord cu ce se întâmplă în ultima perioadă în ţară. „PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac pe această cale un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile şi să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni şi nu împotriva lor”, a declarat luni Iohannis.

Cu sau fără legătură cu acest apel, prima care a reacţionat a fost Ecaterina Andronescu. Fostul ministru a lansat marţi un apel intitulat SOS, PSD! „Urgenţa şi dramatismul acestor zile fierbinţi de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca ţară şi ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor şi ca cetăţean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toţi colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toţi cei care odată au ocupat asemenea poziţii în PSD şi la Preşedintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea «să nu dăm foc» ţării şi PSD-ului. Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD şi în ţară nu este în regulă, s-a mers şi s-a ajuns totuşi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situaţii critice”, a scris Ecaterina Andronescu.

Aceasta spune că se impune atât schimbarea guvernului, cât şi plecarea lui Dragnea de la şefia PSD. „Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă”, mai arată Andronescu.

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, avertizează fostul ministru.

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: