Cererile pentru încălzirea locuinței, ridicate de săptămâna viitoare

Târgujienii care vor să beneficieze anul acesta de subvenții pentru încălzirea locuinței vor putea solicita documentele tip începând de săptămâna viitoare. Acestea vor fi disponibile atât la cluburile vârstei a treia, cât și la sediul Direcției de Protecție Socială. Condițiile de obținere a acestui ajutor au rămas la fel ca anul trecut.

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței, solicitanții trebuie să completeze o fișă tip care va putea fi ridicată de luni, 17 octombrie, de la punctele stabilite de Direcția de Protecție Socială Târgu Jiu. Cei care solicită sprijin pentru încălzirea locuinței cu energie electrică trebuie să meargă la sediul direcţiei, în cazul lor verificarea dosarelor și a anchetelor vor fi efectuate în termen de 15 zile de la depunerea documentelor. Pe lângă cererea tip, solicitanții vor trebui să depună anumite documente privind veniturile. "Limita de venituri este de 615 lei pe membru de familie. Mai sunt celelalte condiții. Să nu dețină bunuri prevăzute în acea listă, în special mă refer la depozitele în valoare de peste 3 mii lei. Cu astfel de situații ne-am confruntat mai des sau autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani", a declarat Alina Toader, directorul adjunct Direcția de Protecție Socială Târgu Jiu.
Târgujienii cu posibilități financiare reduse spun că vor depune și anul acesta solicitare pentru obținerea subvenției. "Da, vom depune cererea. Este un lucru bun pentru noi, cei care nu avem niciun fel de venit sau avem pensii mici", a spus Maria Dimulescu din localitatea Bârsești.
Un alt vecin al femeii a spus că anul acesta va cere ajutor pentru încălzirea cu lemne pentru că a înlăturat instalația pe gaze din sobă.
În sezonul trecut au beneficiat de acest sprijin pentru încălzirea locuinței peste 4000 de târgujieni.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: