Sute de elevi din Târgu Jiu nu merg miercuri la şcoală. Motivul!

Cei circa 500 de elevi ai Şcolii Gimnaziale "Pompiliu Marcea" din Târgu Jiu vor fi liberi miercuri, 12 octombrie. Asta pentru că şcoala găzduieşte concursul pentru funcţiile de director în învăţământul preuniversitar. Elevii vor fi liberi miercuri, dar vor recupera orele pe durata următoarelor săptămâni.

Sutele de candidați la concursurile pentru funcțiile de director plin și director adjunct la unitățile școlare din Gorj vor susține proba scrisă la Școala Gimnazială "Pompiliu Marcea" din Târgu Jiu, unde a fost stabilit centrul de concurs. Selecția va fi supravegheată video și vor fi observatori inclusiv din rândul părinților elevilor, spune directorul adjunct al unității școlare, Constantin Zălog.
Pe durata desfășurării concursului nu vor fi organizate ore. Cei aproape 500 de copii care studiază aici vor beneficia de o zi liberă. "Școala noastră a fost desemnată ca locație pentru desfășurarea concursurilor directorilor. Conform hotărârii inspectoratului, cu aprobarea unității noastre, cursurile vor fi suspendate urmând a fi recuperate în fiecare miercuri timp de șase săptămâni. Deci, copiii vor fi liberi", a declarat Constantin Zălog, directorul adjunct al Școlii "Pompiliu Marcea" din Târgu Jiu.
Copiii care studiază în această școală știu deja ce vor face în această zi în care cursurile sunt suspendate. "Am primit vestea cu bucurie. Miercuri voi ieși în oraș cu prietenii mei dacă vremea va fi frumoasă. Nu mă deranjează că va trebui să recuperez", a spus un elev.
Rezultatele concursului vor fi afișate în data de 18 noiembrie după care va urma o perioadă pentru depunerea eventualelor contestații.

Vizualizări: 2,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: