Corcoață taie apa caldă la Motru, într-o zi de 13. Jianu: Încalcă legea!

Decizie șoc a administratorului special al Uzinei de Termoficare de la Motru. Eugen Corcoață a decis să întrerupă furnizarea apei calde începând de joi, 13 octombrie, la prânz. Vrea să facă reviizle mai devreme, tocmai pentru a porni centrala cea mare mai repede. A notificat și primăria. Șeful municipiului Motru, Gigel Jianu, spune că acesta încalcă legea pentru că trebuia să anunțe populația că va decupla apa caldă cu cinci zile înainte.

Întreruperea furnizării apei calde era planificată pentru data de 17 octombrie, data agreată de conducerea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru cu autoritățile locale. Eugen Corcoață s-a sucit, iar miercuri a luat decizia ca de joi să oprească apa caldă pentru efectuarea reviziilor. Corcoață spune că nu face decât să respecte hotărârea Consiliului Local, care spune că atunci când temperaturile scad sub 10 grade trei zile consecutiv să pornească centrala cea mare. O influență majoră au avut-o și consilierii, spune acesta. "De joi oprim. E păcat, s-a politizat atât de mult. Primesc adrese, solicitări de la o parte din consilierii locali să respect hotărârea. De la PSD, ALDE, PSRo, viceprimarul. Oamenii vin peste noi, sună, e frig. E păcat să ne batem joc de motreni. Am anunțat asociațiile, pe toată lumea, deci am atâta presiune de la populație. Este o chestiune artificial creată", a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.
Primarul Jianu a primit notificarea UATAA chiar de la administrator. A rămas șocat de veste, nefiind de acord cu oprirea bruscă a alimentării cu apă caldă a orașului. Gigel Jianu spune că administratorul special al uzinei încalcă mai multe reguli. "A luat hotărârea de capul lui, fără să mă anunțe. Îi răspund în scris unde greșește și cât de mult. Încalcă niște regulamente, niște contracte, mai multe. E politician. Regulamentul lui de funcționare prevedea să anunțe populația, consumatorii cu cinci zile înainte. El a anunțat că oprește peste câteva ore", a comentat Gigel Jianu, primarul liberal de la Motru.
Eugen Corcoață a spus că își asumă orice încălcare a regulamentului pentru a da căldură motrenilor, dar și că are suficient combustibil pentru a pune în funcțiune centrala cea mare a uzinei.

Vrea să schimbe administratorii UATAA
Primarul de la Motru a explicat că face demersuri pentru a schimba conducerea uzinei, administratorul judiciar, adică societatea Siomax, și implicit administratorul special, pe Eugen Corcoață. Acesta din urmă este plătit de primărie, a spus Jianu, fiind reconfirmat în fruntea uzinei de Consiliul Local, acționarul unic al UATAA. Jianu a spus ce îl deranjează la Siomax. "Administratorul judiciar obligă într-un fel sau altul angajații de acolo, administratorul special și ceilalți angajați să nu furnizeze date privind situația financiară a uzinei și prin faptul că își percepe un comision, un onorariu de succes foarte mare și pentru încasări
curente, acolo unde nu are niciun drept, niciun merit. Și-a pus onorariu de succes inclusiv pentru producția de energie în prima parte a anului", a explicat primarul Gigel Jianu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: