Sindicaliştii Sanitas se pregătesc de grevă generală

Medicii şi asistenţii gorjeni, membri ai Federaţiei Sanitas, s-a aflat miercuri în grevă japoneză, urmând ca peste o săptămână să intre în grevă de avertisment. Mai precis, în data 19 octombrie îşi vor întrerupe activitatea pentru două ore. Toate aceste forme de protest sunt organizate înaintea grevei generale anunţate pentru data de 31 octombrie.

 Angajaţii sistemului sanitar şi-au desfăşurat activitatea, miercuri, purtând banderole albe pe braţ. Acţiunea a fost declanşată, după ce marţi a avut loc ultimul pichet din seria „O marţi a Sanitas”, protestul având loc la Palatul Parlamentului. Sindicaliştii cer introducerea personalului tehnic şi administrativ în OUG 20/2016, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică, a angajaţilor din asistenţă socială şi din grădiniţe, rezolvarea de urgenţă a deficitelor majore dintre spitalele clinice şi cele neclinice şi a problemelor din rândul asistenţilor medicali, între cei cu studii superioare şi absolvenţii de şcoală postliceală, precum şi creşterea veniturilor pentru angajaţii din asistenţa socială. „Nu avem un contract colectiv de muncă la nivel de sănătate şi vrem să încheiem. Vrem ca sporurile şi celelalte drepturi salariale să fie calculate la salariul de bază iniţial, nu la nivelul celui din anul 2009, vrem să elimine inechităţile salariale, precum şi salarii mai mari pentru angajaţii din asistenţă socială”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Sindicaliştii sunt decişi să nu renunţe la formele de protest până ce nu li se rezolvă doleanţele. „Săptămâna viitoare, în data de 19 octombrie, între orele 8:00 şi 10:00 vom declanşa o grevă de avertisment, urmând ca începând cu data de 31 octombrie să intrăm în grevă generală pe termen nelimitat”, a precizat Valentin Popa.           

Galerie foto


Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: