Certuri ascunse între liderii PNL şi PDL la Gorj

Tensiuni între liderii PNL şi PDL de la Gorj! Chiar dacă nu sunt recunoscute oficial de cei doi preşedinţi – Dian Popescu şi Dan Vâlceanu – primarii şi consilierii le-au aflat din şedinţele interne. Fostul pedelist Ion Fugaru a deschis acest subiect, povestind la un post local de radio că Dian Popescu a interzis liberalilor să mai participe la şedinţe ţinute de Dan Vîlceanu. Fugaru a mai spus că, într-o şedinţă, liderul PNL l-ar fi înjurat pe Vîlceanu. Contactaţi telefonic, nici Vîlceanu şi nici Popescu nu confirmă că ar avea probleme, ba mai mult, spun că sunt într-o relaţie foarte bună. Că nu este aşa o demonstrează faptul că ACL nu a reuşit să schimbe nicio majoritate în Gorj, deşi are această posibilitate în mai multe localităţi.

Fostul consilier PDL Ion Fugaru a povestit la Radio Infinit cum a decurs o şedinţă a PNL, la care au participat mai multe persoane. „Domnul Dian Popescu l-a înjurat ca la uşa cortului pe Dan Vîlceanu, la şedinţa de miercuri a PNL. A sărit în apărarea lui Vîlceanu domnul Bobaru (n.red- Constantin Bobaru, primarul din Sadu), care i-a spus lui Dian Popescu că nu-i place cum conduce partidul, la care Dian Popescu i-a spus lui Bobaru că atâta timp cât va fi preşedinte nu va ajunge niciodată pe o listă de deputaţi, aşa cum îşi doreşte domnul Bobaru. Şi uite aşa o ceartă între penelişti“, a declarat Fugaru. „Dian Popescu l-a văzut pe Dan Vîlceanu că vrea să fie liderul Alianţei Creştin Liberale (ACL). Dan Vîlceanu a dat mesaje la conducerea ACL să vină la şedinţă şi Dian Popescu a dat şi el SMS-uri liberalilor să nu se prezinte la şedinţă decât dacă sunt chemaţi de secretariatul PNL“, a mai dezvăluit fostul pedelist.

Liderii ACL, neconvingători

Primarul din Sadu, Constantin Bobaru, confirmă în parte discuţia de miercurea trecută din şedinţa Biroului Politic al PNL. „Nu a fost o ceartă, e de notorietate că eu cu domnul preşedinte mai avem discuţii divergente. A fost generată de modul de a aborda relaţia cu primarii şi cu restul  membrilor de partid. Nu am vorbit despre lucrul acesta (n.red- candidatura la Parlament), dar viitorul poate rezerva orice“, a spus primarul Bobaru.

Preşedintele PDL, Dan Vîlceanu, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat un eventual conflict cu Dian Popescu. El s-a adresat membrilor PNL şi PDL. „Ceea ce spune domnul Fugaru contează prea puţin. Eu ştiu că membrii PDL şi PNL mă preţuiesc şi eu la rândul meu îi preţuiesc pe ei. Şi mai mult decât atât, niciodată nu o să mă las atras în discuţii care pot genera conflicte în ACL, fie că sunt induse de membri ACL sau din afara ACL“, a explicat acesta.

Supărarea lui Dian Popescu ar fi pornit din faptul că Vâlceanu a trimis SMS-uri şefilor de colegii electorale din PNL, pentru a participa la o şedinţă de pregătire a deplasării la mitingul de lansare a lui Iohannis. Preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, a declarat că ceea ce a apărut în presă este o „prostie“ şi că are „o relaţie bună“ cu Dan Vîlceanu. „Sunt într-o relaţie bună cu Dan Vîlceanu. Astea sunt prostii. Noi am lucrat împreună la strângerea de semnături, acum pregătim deplasarea la Bucureşti. (...) Nu există şedinţe convocate de Dan Vîlceanu sau de mine, le convocăm de comun acord“, a declarat liberalul.

SURSE

Prietenia dintre Dian Popescu şi Dan Vîlceanu s-a stricat după ce PDL a pierdut, „cu ajutorul“ PNL, viceprimarul de la Hurezani, cel care obţinuse pentru democrat-liberali cel mai bun rezultat la alegerile europarlamentare. În plus, mai multe persoane din conducerea celor două partide au confirmat pentru Pandurul că mesajul trimis în judeţ de conducerea PNL era să nu facă nicio alianţă cu PDL în consiliile locale.

BLAT

Fostul lider al PNL, Dan Ilie Morega, a comentat că problema dintre cei doi ar fi apărut deoarece „Dan Vîlceanu doreşte să înceapă efectiv campania pentru Klaus Iohannis, iar Dian Popescu are o înţelegere cu primarul Cârciumaru, cu ştirea lui Călinoiu, să facă blat cu ei la nivelul judeţului Gorj pentru a maximiza voturile lui Victor Ponta“.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: