Cârciumaru: Iohannis nu e pur român. Primarul, acuzat de xenofobie!

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi primar al Târgu Jiului, a făcut afirmaţii de o gravitate extremă într-un interviu acordat la Radio Infinit. Cârciumaru a spus despre preşedintele PNL, Klaus Iohannis, că nu va fi votat la alegerile prezidenţiale, pentru că nu este "un pur român". "Şi faptul că nu face parte din punct de vedere al religiei din Biserica Ortodoxă este un mare dezavantaj", a mai spus Cârciumaru, dând dovadă pe lângă xenofobie şi de intoleranţă religioasă. PNL Gorj a solicitat public organizaţiilor abilitate să se autosesizeze şi l-a acuzat pe Cârciumaru de xenofobie.

Florin Cârciumaru crede că este un dezavantaj să fii de altă religie în România. De asemenea, dacă nu eşti „român pur“ este un motiv să nu vrei funcţia supremă în stat. Toate aceste afirmaţii au fost făcute la adresa lui Klaus Iohannis, acestea fiind argumentele pentru care nu ar trebui votat. În plus, Iohannis, care nu e pur român şi nu e ortodox, nu poate face faţă unei campanii electorale pur românească, sugerează primarul. „Iohannis nu este pentru a face faţă unei campanii cum se organizează în România. Nu este pur român. Este clar, are un dezavantaj foarte mare. Şi să ştiţi că faptul că nu face parte din punct de vedere al religiei din Biserica Ortodoxă de asemenea contează foarte-foarte mult. Românii şi mai ales oltenii nici nu vor să audă, din ce am văzut, de un preşedinte al lor fără să facă parte din aceeaşi religie cu ei. Să staţi de vorbă cu oamenii de la ţară, să vedeţi ce părere au de cei care nu sunt ortodocşi. Oamenii cred în credinţa lor. Are mai multe dezavantaje decât avantaje“, a declarat primarul Florin Cârciumaru la Radio Infinit.

PNL Gorj a cerut, public, ca organele abilitate să se autosesizeze şi să taxeze invitaţia la xenofobie a primarului PSD. „Afirmaţii de acest tip sunt aspru sancţionate oriunde în lume şi chiar de legislaţia din ţara noastră, inclusiv de Constituţie.  (...) aceste afirmaţii nu duc decât la încurajarea intoleranţei şi xenofobiei, manifestări inacceptabile într-o Românie a secolului XXI“, transmite PNL.

REPROŞ

Liberalii au mai amintit că Florin Cârciumaru are acelaşi număr de mandate la primăria Târgu Jiu, ca şi Klaus Iohannis la Sibiu, însă  cele două oraşe nu pot fi comparate, diferenţele putând fi văzute chiar de locuitorii celor două oraşe.

PRECEDENT

Primarul nu este la prima abatere. La alegerile europarlamentare, Cârciumaru a fost vedeta presei locale şi centrale după ce a ameninţat un judecător de la Biroul Electoral Judeţean, care a îndrăznit să-l ţină pe „primul ministru al României“ pe la uşă, pentru că venise un alt candidat pentru a-şi depune dosarul.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: