CFR întâlneşte un fost adversar al pandurilor din Europa League

CFR Cluj, campiona României, a aflat astăzi adversarul din faza următoare a Ligii Campionilor. Maccabi Tel Aviv, campiona din Israel, fosta adversară a celor de la Pandurii din preliminariile Europa League 2016, va fi adversarul campioanei în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

CFR va avea misiunea de a trece de o echipă aflată în creştere de formă de la an la an, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Viitorul adversar al CFR-ului este unul obişnuit cu competiţiile europene. Campioană categorică în Israel, unde a terminat sezonul la 31 de puncte distanţă faţă de locul 2, Maccabi a ratat prezenţa în grupele Champions League sau Europa League doar sezonul trecut, în ultimii 4 ani.
În 2016 Maccabi a mai fost în România, la Severin, acolo unde jucau cei de la Pandurii, care s-au calificat atunci de pe locul trei în preliminariile Europa League. Cum Pandurii trecea atunci prin mari probleme financiare, echipa din Tel Aviv s-a impus în ambele meciuri, şi la Severin, scor 3-1, golul celor de la Pandurii fiind marcat de golgheterul de atunci, Ioan Hora, vândut de Pandurii după acel meci, şi scor 2-1 în Israel, la Netanya, pentru gorjeni marcând căpitanul Marian Pleaşcă.

Şi acest meci se va juca tot la Netanya, acolo unde Maccabi a jucat şi cu Pandurii, cu trei ani în urmă, deoarece atunci  arena proprie a celor de la  Maccabi, stadionul "Bloomfield" din Tel Aviv, era în procedura de demolare a tribunelor. Deşi refăcut, aceasta încă nu poate găzdui partide fiindcă se află în proces de extindere, de la 14.500 la 29.000 de locuri.  Pandurii au avut ocazia să joace şi pe Bloomfield Arena, în 2013, atunci când echipa din Târgu Jiu devenea vicecampioană a României şi se califica în grupele Europa League. Gorjenii au eliminat atunci din competiţie pe Hapoel Tel Aviv, a doua echipă din Israel care juca pe Bloomfield, scor 2-1.

Campioana României, CFR ca juca meciul tur cu Maccabi la Cluj, miercuri 24 iulie, iar returul este programat pe Winner Stadium, din Netania, o arenă cu o capacitate de 24.000 de locuri, marţi 30 iulie. Pentru clujeni ar putea fi un dezavantaj faptul că se va juca la o temperatură de 40 de grade. Dar stadionul din Netanya este unul atipic, cu doar două tribune mari şi deschis la peluze, tocmai pentru a permite circulatia aerului la nivelul gazonului prin zona peluzelor, care au fost înlocuite cu un perete special decupat.

Galerie foto




Vizualizări: 701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: