Cazul Sorina: Dosarul a rămas în pronunțare. update: Soluția!

update: Instanța a decis că Sorina poate părăsi țara. Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, joi, că va ataca decizia Judecătoriei Slatina, care a hotărât că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi.

Soluţia în cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin, aflată pe rolul Judecătoriei Slatina, a rămas în pronunţare.

"Dosarul a rămas în pronunţare, atât pe ordonanţă (preşedinţială n.r.) cât şi pe cererea reconvenţională, au rămas împreună, nu s-au disjuns, au unit excepţiile cu fondul şi aşteptăm pronunţarea. (Prin cererea reconvenţională n.r.) am cerut ca în cazul în care vom fi forţaţi să rămânem pe teritoriul României, timp de trei luni sau până se soluţionează acele dosare, să plătească cineva cazarea, diurna şi salariile celor doi soţi care vor fi forţaţi să rămână în ţară şi care nu vor putea avea venituri din salarii şi eventualul prejudiciu în cazul în care aceştia vor fi concediaţi pentru lipsă de la serviciu, deja ei stau de două luni în ţară. (...) Aşa că cererea noastră este în mod normal întemeiată", a spus Clara Istrate, avocatul familiei adoptatoare, precizând că Sorina va fi consiliată psihologic în SUA, unde există psihologi vorbitori de limbă română.

Avocata a menţionat că în cererea reconvenţională se solicită plata unei sume de bani reprezentând cazare, diurnă, salarii pentru perioada în care soţii Săcărin sunt forţaţi să rămână în România şi nu lucrează în SUA. La termenul de luni, 15 iulie, avocatul familiei Şaramăt a spus că soţii Săcărin solicită pretenţii în bani de câte 30.000 de dolari pe lună pentru perioada cât stau în România şi nu realizează venituri în SUA.

Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: