Charlie Ottley propune României un nou brand de țară

Frunza, logoul ţării noastre, putea să se ofilească! Jurnalistul Charlie Ottley, îndrăgostit de România, propune un nou brand de ţară cu tot ce avem noi mai frumos. Ca să fie mai convingător, cel care a descoperit aromele României în mai multe documentare şi le-a arătat lumii şi-a tatuat pe braţ lupul dacic. 

"Am creat un nou logo care include taie lupul dacic, pentru că cei din Vest percep România într-un mod negativ, o junglă de ciment post comunistă. Nu ştiu cât de bogată este ţara asta în ceea ce priveşte moştenirea culturală, resursele naturale. Am vrut să includ şi firele de porumb, de grâu, pentru că România a fost văzută ca grânarul Europei", a mărturisit Ottley.

Charlie Ottley a filmat recent în Oltenia de sub munte și a mărturisit că s-a îndrăgostit de județul Gorj și de frumusetile și bunătățile pe care le-a descoperit aici. Ultima dată, a fost cazat la o pensiune tradițională din Baia de Fier. "Am mâncat sarmale seara trecută, un mic dejun fantastic: zacusca, ouă ochiuri. Explorăm reţete. România are un potenţial uriaş cu legumele proaspere, ierburi sălbatice, fructe nemaipomenite şi totul este sănătos, creşte în grădinile oamenilor şi prefer să mănânc asta decât pepeni din Turcia sau roşii din Spania. România are atât de multe produse. Sunt mulţi bucătari în România care pot să se axeze pe reţete vechi. Potenţialul este mare. România este printre ţările din top când vine vorba de bucătărie", a spus jurnalistul britanic. 

"Am făcut primul sezon al Flavours Of România 1 acum patru ani. A fost preluat de Netflix şi a devenit cel mai urmărit documentar din 2020 şi ne-a surprins. Nu ne aşteptam să rezonăm cu toate generaţiile. Avem copii care ne salută, avem bunici care se uită şi le place show-ul. Arătăm ce ne place în această ţară, de ce este fermecătoare, cât de fabuloşi sunt oamenii, peisajele care îţi taie respiraţia", a mai mărturisit Ottley, într-un interviu pentru Pandurul.

Galerie foto




Vizualizări: 1,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: