Transalpina se va deschide începând de săptămâna viitoare!

Transalpina se va redeschide circulaţiei rutiere în cursul săptămânii viitoare, după cum au anunţat drumarii după ultima inspecţie a şoselei. Un reprezentant al Ministerului Transporturilor s-a aflat la finalul săptămânii în inspecţie pe Transalpina, alături de autorităţile locale, pentru a verifica starea drumului.

Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a fost prezent pe DN 67C, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, pentru a inspecta starea drumului și a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de deschidere în siguranță a şoselei. Cu ocazia acestei inspecţii s-a constatat că lucrările de semnalizare rutieră sunt aproape de final, de luni urmând să înceapă şi lucrările de ranguire cu alpiniștii utilitari, pentru îndepărtarea pietrelor de pe versant, a precizat directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin Petruț.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor, Ionel Scriosteanu, a mulţumit celor implicaţi în operaţiunea de deszăpezire şi a transmis că se va putea circula pe Transalpina de săptămâna viitoare: „Am fost pe traseul Transalpinei (DN67C), împreună cu domnul Iulian Popescu - prefectul județului Gorj, domnul Ion Iordache - senator de Gorj și cu domnul Călin Cosmin Petruț - director DRDP, pentru a verifica starea drumului pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului, în urma perioadei de iarnă și a nămeților de zăpadă, care până acum 2 săptămâni, ajungeau până la 5 metri înălțime.

Țin să mulțumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiții extrem de reduse de vizibilitate și de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, și anume domnului Negucioiu Dragoș - șeful de district și domnului Popescu Iustin. Din week-end-ul viitor putem admira peisajele splendide ale zonei de pe Transalpina, care se va redeschide circulaţiei, după finalizarea procedurilor legale”.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Galerie foto




Vizualizări: 872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: