Cheile Galbenului, rai pentru pasionații de escaladă care ajung în Gorj

Deși suntem aproape la mijlocul lunii noiembrie, amatorii de aventură nu ţin cont de data din calendar. Vremea încă de toamnă blândă i-a scos din casă şi i-a trimis pe munte, pregătiţi să încerce traseele de via ferrata sau de escaladă. Printre destinațiile preferate, în acest weekend, a fost Cheile Galbenului, din judeţul Gorj.

 

În zonă, pasionații de escaladă au găsit unele dintre cele mai spectaculoase trasee amenajate pe pereții abrupți ai stâncilor. 

"Zona e foarte frumoasă. Aer curat, încă e bine de căţărat, stânca nu e rece încât să nu poţi să te agăţi. E super", a spus un turist. "Sunt trasee pentru toată lumea, ca să spun aşa, toate gradele de dificultate. Noi acum am început cu un traseu mai uşor. Nu e prima dată când venim aici, în Baia de Fier. Este o zonă foarte frumoasă, am fost și la hamace, am făcut via-ferrata. Este superb acest loc", a spus un alt pasionat de escaladă. 

În Cheile Galbenului și Cheile Oltețului, amatorii de senzații tari descoperă peste 100 de trasee de escaladă și alte 21 de via-ferrata. "Toamna ne-a lăsat să ne desfăşurăm mai mult. Avem posibilitatea să parcurgem traseele de via ferrata, traseele de drumeţie, traseele de escaladă chiar via ferrata", a spus Gabriel Dan Chiriac, președintele Clubului Montan White Wolf, cel care a amenajat traseele pe stânci alături de voluntarii de la club.

Galerie foto





Vizualizări: 1,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: