Cheile Sohodolului, o oază de relaxare pentru sute de turiști

Sute de turiști și iubitori ai muntelui au luat cu asalt zonele montane din Gorj. Pe lângă stațiunea Rânca și Transalpina, Cheile Sohodolului s-au umplut de oameni. Fie că au vrut să escaladeze stâncile abrupte ori pur și simplu să ia la pas drumul dintre munți, sute de turiști au ajuns în zonă pentru câteva ore de relaxare în natură, departe de aglomerație.

Cheile Sohodolului atrag în special pentru că acolo turiștii găsesc liniște. Departe de agitația din orașe, oameni din toată țara au făcut o plimbare printre stâncile spectaculoase. „Noi venim de la Petroșani. Nu e prima dată când venim, dar prima dată când ieșim din casă după foarte mult timp. Am suferit mult că nu am putut să ieșim la o plimbare în această perioadă și acum am ieșit cu copiii. Este foarte frumos, dar și aglomerat. Nu am văzut niciodată atât de mulți turiști în zonă”, ne-a spus o tânără.

„Este foarte frumos. Noi venim din Timișoara. E prima dată când ajungem aici. Este foarte spectaculos, liniște și un loc minunat să facem câteva fotografii. Am venit cu copiii și aici au unde alerga și unde să se bucure de natură pentru că le-a lipsit foarte mult”, a spus o altă tânără.

Zona este căutată și pentru cele peste 100 de trasee de escaladă și alpinism. „Noi suntem din București. Abia așteptam să se ridice restricțiile ca să putem să ne întoarcem pe munte. Venim des aici. Ne plac foarte mult traseele. Sunt spectaculoase, a spus un tânăr. Facem aici escaladă. Sunt foarte spectaculoase traseele. Le-am încercat cred că pe toate. Doar că acum e mai complicat să facem un efort atât de mare după o perioadă atât de lungă petrecută în casă”, a spus o altă tânără pasionată de escaladă.

Cheile Sohodolului se întind pe zece kilometri și aici turiștii pot descoperi un peisaj fabulos. Fiind totuși zonă de munte, turiștii sunt sfătuiți să verifice starea vremii înainte de a pleca la drum și să fie atenți la viperele care pot fi găsite în această perioadă pe cărările de munte.

Vizualizări: 5,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: