Chifteluţe de ciuperci cu sos alb

Chifteluţele de ciuperci sunt o variantă de luat în calcul pentru perioada de post. Se pot prepara rapid, la fel ca şi sosul alb, şi sunt gustoase, totul fiind gata în 40 de minute.

Ingrediente pentru chifteluţe: 600 g ciuperci, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 100 g pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit. 

Ingrediente pentru sos: 1 căpăţână  de usturoi, 1-2 legături de mărar, 50 g margarină, 1 lingura făină, 300 ml lapte de soia.

Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se amestecă cu verdeaţa. Ceapa verde se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte.

Într-un bol, se amestecă ciupercile, verdeaţa, ceapă tocată, pesmetul, sarea şi piperul măcinat. Se formează chifteluţele, se mai trec printr-un strat de pesmet şi apoi se prăjesc.

Separat, într-o cratiţă, se pune margarina să se topească şi se stinge cu făină şi laptele călduţ. Se amestecă uşor până capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se pune mărarul şi usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Chiftelele se servesc cu sosul alb.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: