Chifteluţe de dovlecei cu morcov

O reţetă foarte simplă pentru cei care nu consumă carne este cea de chifteluţe de dovlecei cu morcovi. Ingredientele sunt foarte puţine 2 morcovi, 2 dovlecei și 2 ouă, iar rezultatul e delicios.

Preparați această rețetă rapidă și veţi avea parte de un meniu simplu, ieftin și gustos. Rețeta este ideală şi pentru cină dar şi la prânz.

Ingrediente:

-2 morcovi;

-2 dovlecei (greutatea 550 g);

-2 ouă;

-sare după gust;

-1 ceapă;

-1/3 linguriță de sare;

-un vârf de linguriță de piper negru măcinat;

-100 g de făină de grâu;

-8 g de praf de copt.

Mod de preparare: Morcovul se dă prin răzătoare iar ceapa o tocați mărunt. Transferați morcovul și ceapa într-un bol și turnați apă clocotită. Amestecați și lăsați 5 minute. Curățați dovleceii de coajă cu cuțit de curățat legume și tăiați capetele. Dați dovleceii prin răzătoare mică și transferați într-o sită unde scurgeți zeama din dovlecei.

Peste 5 minute scurgeți apa din bolul cu legume foarte bine și transferați totul într-un bol mai încăpător şi adăugați și dovleceii scurși. Într-un bol separat adăugați ouăle cu un praf de sare și bateți cu mixerul până se formează spumă pufoasă.

Adăugați ouăle bătute, făina, praful de copt peste legume și condimentați cu sare și piper negru măcinat.  

Amestecați bine amestecul. Încingeți o tigaie cu ulei și adăugați câte o lingură de amestec. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc.

Vizualizări: 943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: