Chinezii, interesaţi de investiţii în Gorj

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, a primit ieri vizita unei delegaţii a companiei chineze de stat China National Electric Engineering Corporation. În cadrul întâlnirii au avut loc discuţii referitoare la oportunităţile oferite de judeţul nostru pentru investiţii.

În urma unor vizite la CE Turceni şi la sediul Complexului Oltenia, chinezii şi-au manifestat intenţia de a demara investiţii în special în domeniul energetic. “Am discutat şi le-am prezentat deschiderea noastră pentru investiţiile din această zonă. Am discutat probleme legate de energie. Delegaţia chineză a venit la Târgu Jiu după ce a avut o întâlnire la Ministerul Economiei cu domnul director Ciurel şi secretarul de stat, domnul Traicu. În Gorj, reprezentanţii companiei de stat China National Electric Engineering Corporation au vizitat Turceniul şi CE Oltenia. În afară de acestea le-am prezentat şi alte posibilităţi de investiţii în Gorj”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. Acesta a mai precizat că aşteaptă delegaţia chineză din nou la primăvară pentru a relua discuţiile. “Ne-au spus că se vor întoarce în primăvară pentru că doresc să facă investiţii. În primul rând sunt interesaţi de domeniul energetic. Aşa cum s-a materializat crearea grupului nou de la Rovinari poate că vom reuşi să realizăm noi investiţii şi facem locuri de muncă”, a mai precizat Claudiu Teodorescu.    

O altă companie de stat chineză a câştigat licitaţia pentru construirea unui grup energetic la Rovinari, valoarea investiţiei ridicându-se la peste un miliard de dolari.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: