Chiricheş şi Maxim, afaceri profitabile

Pandurii i-a adus pe cei doi pe bani foarte puţini şi i-a vândut cu 2,7 milioane de euro. Condescu nu are păreri de rău că nu a obţinut mai mulţi bani pe Chiricheş.

Pandurii a vândut bine în ultime vreme, dar cele mai tari afaceri au fost cu Chiricheş şi Maxim. Fundaşul a ajuns pe 1,2 milioane de euro la Steaua în timp ce mijlocaşul a mers pe 1,5 milioane în Germania.

Mulţumiţi cu 1,2 milioane

Chiricheş a fost o adevărată bombă dată de panduri! Când a venit de la Curtea de Argeş în 2010, fundaşul era un „no name”. Chiri era varianta de rezervă la cuplul de stoperi Viera-Pintilii aşa că patronul de atunci al argeşenilor, Benone Lazăr, nu a putut cere bani mulţi pe el. Adus pe o sumă modică, Chiricheş şi-a dovedit rapid clasa la Tg-Jiu. A reuşit un sezon excelent şi a intrat în vizorul granzilor, dar şi al naţionalei. În vara lui 2011, chiar înainte de a juca titular în meciul cu Franţa, fundaşul a semnat cu Steaua. Mutarea efectivă s-a produs 6 luni mai târziu, în ianuarie 2012, iar Pandurii s-a ales cu 700 de mii de euro de pe urma afacerii. Plus o clauză de 20% dintr-un transfer ulterior al fundaşului, dar nu mai puţin de 500 de mii de euro. Steliştii au fost şi ei inspiraţi şi au solicitat termen până la 31 decembrie 2013 să achite aceşti 500 de mii de euro iar Chiricheş să devină 100% al Stelei. Asta s-a şi întâmplat în această vară iar apoi fundaşul a ajuns în Anglia la Tottenham pentru aproape 10 milioane de euro. Mutare inspirată a Stelei, pentru că în loc să mai dea 2 milioane de euro pandurilor, a mai plătit doar 500 de mii. „Nu-mi pare rău că nu am luat mai mulţi bani pe Chiricheş. El a fost vândut pe un preţ corect. Ce a devenit el de la 1,2 milioane cât a fost partea noastră la 8 milioane sau cât o fi transferul e în primul rând meritul lui şi al Stelei. Dacă facem performanţă în UEFA cota tuturor jucătorilor de la Pandurii va cunoaşte un salt valoric”, a declarat Marin Condescu.

„Ne bucurăm pentru Maxim, suntem mulţumiţi de tranzacţia pe care am făcut-o cu Sttutgart. Normal ne-am fi dorit la Chiricheş să luăm bani după transferul lui la Tottenham, dar aşa a fost să fie. Nu vrem să-l supărăm pe Doamne-Doamne, ni l-a dat pe Maxim, pe Vlad...” Eugen Pîrvulescu

41 – de meciuri a jucat Chiricheş la Pandurii între iulie 2010 şi ianuarie 2012

Laude pentru Chiricheş

Condescu a rămas impresionat de calităţile şi atitudinea lui Chiricheş în cele 18 luni petrecute la Tg-Jiu şi îi prevede un viitor strălucit în Anglia. „Când am fost întrebat de Chiricheş am spus că i se potriveşte Germania sau Anglia. El va confirma pentru că atât caracterul, cât şi profesionalismul lui îl vor face un jucător de bază la Tottenham. Şi atunci tot fotbalul românesc are de câştigat”, crede Condescu.

Şeful pandurilor nu uită meciul Steaua-Pandurii câştigat de gorjeni cu 2-1 la Ploieşti, meci în care Chiricheş a fost folosit la Pandurii în ciuda faptului că urma să meargă la Steaua peste 4 luni. „Au fost discuţiile alea „cum să mă bată Pandurii pe mine?”. Am avut o discuţie cu jucătorii înainte de meci şi cu Grigoraş, şi am spus că trebuie să facem orice să batem Steaua pentru Chiricheş şi pentru onoarea pandurilor. Am bătut cu 2-1 şi tot ce s-a spus despre el s-a şters pentru că a jucat foarte bine. Chiricheş e un profesionist iar fotbalul englez i se potriveşte ca o mănuşă. Toată cota jucătorilor din fotbalul românesc va creşte.”

„Ajungând în grupele EL, e normal că şi de la Pandurii să plece jucători pe sume mai mari, să schimbăm prefixul, să nu mai fie 1 la prima cifră, ci 2 sau chiar 3. Având performanţe europene, automat creşte şi cota jucătorilor. Acesta este unul din marile câştiguri pentru Pandurii.”  Eugen Pîrvulescu

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: