De ce recomandă medicii zeama de varză acră

Zeama de varză acră este cunoscută mai ales ca fiind recomandată a se consuma după consumul de alcool. Aceasta este însă un un adevărat elixir pentru sănătate, ajutând la detoxifierea organismului, prevenirea infecţiilor respiratorii, tratarea ulcerelor, afecţiunilor hepatice şi diabetului.

Varza murată conţine o cantitate mai mare de vitamina C decât varza crudă, ceea ce o transformă într-un adevărat paznic pentru sistemul imunitar. Este singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, cu rol de încetinire a îmbătrânirii şi de protejare al sistemului nervos, prevenind, astfel, pierderile de memorie. Vitamina U din varza murată este antiulceroasă, cu rezultate excelente în tratarea ulcerului. La fel ca toate alimentele fermentate, zeama de varză murată este o sursă extraordinară de probiotice, în doar 150 de grame de varză murată găsindu-se peste 10 miliarde de bacterii benefice, toate cu rol în întreţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea toxinelor din organism.

Pentru purificarea generală a organismului, se poate consuma jumătate de ceaşcă de zeamă de varză acră, de 2 sau 3 ori pe zi, timp de o săptămână, repetând tratamentul de minimum 2 ori pe an.

Este recomandat sucul de varză acră cu valori mici de sodiu, iar dacă acesta conţine multă sare, poate fi diluat cu apă plată sau amestecat cu suc de fructe parfumate.

Medicii recomandă sucul de varză acră pentru boli precum:

Diabet: Se bea câte 1/3 pahar de moare de varză, diluată cu apă, în proporţie de 1:1, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 – 4 ori pe zi, timp de 21 de zile

Gastrită cu aciditate scăzută: În litiază biliară, gastrita cu aciditate scăzută, giardioză, se beau câte 150 ml. de zeamă de varză acră, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi, timp de 2 – săptămâni.

Constipaţie: În 250 ml. de moare se dizolvă 2 linguriţe de sare grunjoasă şi bea dimineaţa, pe stomacul gol. Procedeul se repetă şi a doua zi, dimineaţa, în funcţie de necesitate.

ATENŢIE: Sucul de varză murată este contraindicat celor care suferă de colică de fermentaţie, în timp ce persoanele care suferă de hipo şi hiper-tiroidie, sunt sfătuite să consume în cantităţi mici moarea de varză murată.

Vizualizări: 5,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: