Chrome va consuma mai puţină memorie pe Windows 10

Inginerii Google lucrează de zor la o nouă modalitate de gestionare a memoriei RAM, care să reducă substanţial cantitatea de memorie folosită de browser-ul Chrome.

Unul din cele mai mari reproşuri care i s-au făcut lui Chrome de-a lungul timpului, dincolo de faptul că este controlat de Google în aşa fel încât să avantajeze business-ul de reclame şi celelalte produse ale companiei, a fost legat de consumul exagerat de memorie RAM.

Chrome a fost gândit să profite cât mai mult de memoria RAM disponibilă şi să ţină cât mai multe date în RAM pentru a funcţiona mai rapid. Această abordare, însă, a creat probleme, în special pe sistemele care nu dispun de multă memorie.

Acum, în urma colaborării cu Microsoft, care şi-a construit propriul browser pe motorul Chromium, Google a dobândit acces la librării de Windows 10 la care nu avea acces anterior şi îşi poate optimiza mai bine browser-ul pentru acest sistem de operare.

Una din versiunile viitoare de Chrome va face trecerea la un nou sistem de gestionare a memoriei, numit “Segment Heap” şi folosit deja de Edge, pe care-l poate folosi în urma colaborării cu Microsoft.

Noul sistem de gestionare ar urma să ducă la reducerea consumului de memorie cu aproximativ 27%. Cu scăderea consumului de memorie, se va reduce şi cel de energie, care va antrena o îmbunătăţire a autonomiei pe laptopurile cu Windows 10.

Efectele concrete vor varia de la sistem la sistem, însă vor fi cel mai vizibile pe PC-urile care au la dispoziţie o cantitate mai mică de memorie RAM şi în cazul utilizatorilor care ţin foarte multe taburi deschise.

Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: