Cinci ani de puşcărie pentru că şi-a înjunghiat prietenul

Un scandal produs în această primăvară la Târgu Jiu pe fondul consumului de alcool a dus acum la condamnarea unui bărbat la cinci ani de închisoare. Gheorghe Andriţa s-a supărat pe un vecin de-al său şi, în scara blocului, a înfipt cuţitul în acesta, înjunghiindu-l în zona inghinală. Victima a pierdut mult sânge, dar viaţa i-a fost salvată în cele din urmă de către medici.

După ce a comis faptele, Andriţa a aruncat cuţitul cu care şi-a înjunghiat victima şi s-a baricadat în apartamentul său. De abia a doua zi anchetatorii au intrat cu forţa în locuinţa acestuia, în baza unui ordin judecătoresc, printre altele găsind aici tacâmuri care aveau inscripţionate iniţialele „AG”, aşa cum era inscripţionat şi cuţitul aruncat de inculpat în speranţa că nu îl va mai găsi nimeni. Ulterior, pe parcursul anchetei, bărbatul şi-a recunoscut faptele, iar miercuri, în faţa instanţei, a pledat din nou ca vinovat, regretând faptele. Avocatul său a încercat să justifice gestul său prin teama şi instinctul de conservare care l-ar fi caracterizat pe inculpat, în cele din urmă instanţa dispunând 5 ani de puşcărie, dar şi interdicţia de a se apropia de victima sa sau de rudele acesteia vreme de doi ani.

Inculpatului i-a fost interzis şi să ocupe vreo funcţie publică în cadrul statului, în cazul în care s-ar gândi vreodată să se apuce de politică, instanţa obligându-l şi la plata unor despăgubiri către spitalul care a salvat-o pe victima sa, dar şi la achitarea unor daune morale către bărbatul înjunghiat.

„Obligă inculpatul la plata sumei de 7.272,89 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare ocazionate cu internarea şi tratamentul persoanei vătămate/parte civilă, în perioada 05.04.2018- 18.04.2018 şi care se va reactualiza până la data plăţii efective. În acelaşi temei, admite acţiunea civilă promovată de către partea civilă Brebu Costinel şi obligă pe inculpatul Andriţa Gheorghe la plata sumei 762 lei cu titlu de daune materiale şi la plata echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 50.000 euro, reprezentând daune morale”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

Vizualizări: 1,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: