Poliţistul Negoiţă, „umilit” de controlul judiciar

Agentul Gabriel Negoiţă, judecat la Tribunalul Gorj într-un dosar penal în care este acuzat de fapte de corupţie, a primit miercuri o veste nedorită din partea instanţei de judecată. Magistratul Laura Sarcină a decis prelungirea măsurii controlului judiciar în condiţiile în care agentul declarase în faţa sa că se consideră „umilit” de menţinerea acestei măsuri.

Poliţistul Negoiţă a precizat că nu înţelege de ce trebuie să mai meargă marţea şi joia să semneze în faţa colegilor săi pentru prezenţa în localitate, aşa cum presupune măsura controlului judiciar, atâta timp cât el se duce oricum în fiecare zi la serviciu şi semnează condica alături de ceilalţi angajaţi ai IPJ Gorj. Negoiţă a dat şi exemple din alte dosare în care alţi poliţişti acuzaţi de fapte şi mai grave, cum ar fi cei din „Mafia Cărbunelui”, nu au avut parte de o astfel de măsură. Avocata sa a prezentat şi ea cazurile altor inculpaţi din alte dosare de corupţie în care nu este impusă nici un fel de măsură împotriva acestora, cel mai elocvent fiind cazul fostului ministru al finanţelor, Dariu Vâlcov, judecat la Gorj într-un astfel de dosar fără să fie impusă faţă de el vreo măsură preventivă.

Gabriel Negoiţă a invocat în faţa instanţei şi nevoia de a merge în Ungaria pentru un tratament medical, el neputând să părăsească teritoriul naţional din cauza măsurii controlului judiciar. Reprezentantul Parchetului Gorj la acest proces a precizat însă că nu se va opune deplasării acestuia în străinătate pentru îngrijiri medicale dacă va prezenta o trimitere de la medicul de familie pentru o perioadă determinată.

În cele din urmă, instanţa a decis ca Negoiţă să rămână pe parcursul verii sub control judiciar, ceea ce înseamnă că, în continuare de acum încolo, agentul va trebui să spună „prezent” de două ori pe săptămână în faţa colegilor care au obligaţia să îl monitorizeze cât timp este dispusă această măsură împotriva sa. Poliţistul este acuzat că a luat bani împrumut de la mai multe persoane, pe care nu i-a mai returnat, sau a cerut şi primit diverse bunuri, fiind acuzat de luare de mită. Agentul a negat acuzaţiile şi a declarat de fiecare dată că totul i-ar fi fost înscenat întrucât ar fi intrat în conflict cu superiorii săi.

Vizualizări: 2,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: