Cinci greviști ai foamei în fața CE Oltenia

update, ora 10.45: Încă un salariat a intrat în greva foamei. Este vorba de Marian Pescaru, de la termocentrala Rovinari. Numărul greviștilor foamei a ajuns la cinci.

update, ora 10.00: Numărul greviștilor foamei a ajuns la patru, alături de ei fiind câteva zeci de susținători. Au mai intrat în grevă Francisc Novabilschi - maistru și Petre Cornoiu - electrician.

Numărul salariaților CE Oltenia care protestează prin înfometare în fața sediului companiei a ajuns la doi. Lui Manu Tomescu, care a intrat în greva foamei începând cu ora 07:00, i s-a alăturat și Nicolae Calotă, lăcătuș mecanic la Termocentrala Rovinari. ”Nemulțumirile sunt în general salariile mici și atitudinea conducerii, care amențință colegii noștri”, a spus Calotă.

Protestul este legat de amenințările la care sunt supuși minerii care au intrat în grevă spontană începând de vineri seara, protest care s-a extins în toate unitățile miniere. Manu Tomescu a discutat cu o parte din membrii Directoratului CE Oltenia.”Le-am transmis revendicările noastre, care sunt aceleași pentru care protestează cei 7000-8000 de mineri. Protestăm și noi, în felul nostru, pentru ele. Ce m-a determinat să recurg la acest protest extrem este faptul că administrația are o atitudine duplicitară, falsă față de noi. Pe de o parte se duc și negociază, pe de altă parte se duc și fac reclamații, încearcă să pună presiune pe protestatari”, a explicat Manu Tomescu.

O altă doleanță a protestatarilor este ca administrația să semneze un angajament prin care să-și asume că nu ia măsuri administrative asupra celor care au protestat. De asemenea, greviștii foamei au spus că vor să-l aducă la Gorj pe ministrul Energiei, Anton Anton, dar și pe prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, astfel încât să fie eliminată taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie.

Alături de cei doi greviști ai foamei sunt mai mulți angajați ai CE Oltenia care îi susțin.

Galerie foto




Vizualizări: 7,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: