Avertisment pentru minerii care nu vor relua lucrul

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, îi avertizează pe minerii aflați în grevă și spune că, în situația în care nu vor reveni la lucru, vor avea de suferit. ”Legile statului funcționează pentru situații normale și pentru situații anormale. Noi am înștiințat organele statului în acest sens și, dacă este pusă în pericol siguranța Sistemului Energetic, securitatea lui, vom acționa ca atare”, a declarat Doru Vișan.

Secretarul de stat a precizat că stocurile mai pot asigura producția pentru câteva zile. ”Nu a fost modificat programul de funcționare. Stocurile sunt pentru nivelul de câteva zile, până la o săptămână. Sunt asigurate fără producție”, a mai spus Vișan.

La rândul lui, directorul general al CE Oltenia, Sorin Boza, a spus că există circa 650 mii de tone de cărbune în stocurile carierelor, această cantitate fiind suficientă pentru a asigura materia primă pentru termocentrale timp de o săptămână.

Luni dimineața au intrat în grevă minerii de la toate carierele Complexului Energetic Oltenia, cererile lor fiind creșterea salariilor cu 45%, acordarea de voucere de vacanță, îmbunătățirea condițiilor de muncă, să nu se mai lucreze sub normativul de personal. Protestul spontan a început vineri seara la Cariera Jilț Nord și s-a extins la toate carierele.

Vizualizări: 13,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: