Protestul minerilor din Oltenia se extinde în Hunedoara

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara din cadrul Complexului Energetic Hunedoara anunță că se solidarizează cu minerii Complexului Energetic Oltenia, care sunt în grevă spontană de vineri seara. “Considerăm că politica de falimentare a producătorilor de energie pe cărbune, dusă de oficialii Ministerului Energiei, este principalul motiv care a alimentat starea de nemulțumire a salariaților din CEO, precum și situația economico-financiară în care se află societatea, fapt ce a creat o serie de nemulțumiri legate de nivelul de salarizare al angajaților. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara caută soluții legale de a trece la manifestări de protest pentru a susține, în semn de solidaritate, revendicările colegilor din cadrul CEO”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Cristian Iștoc.

Sindicatul minerilor din Hunedoara le recomandă salariaților din CE Oltenia să nu se lase intimidați de administrație și de cei din minister, dar “să rămână în zona de legalitate cu acest protest spontan”.

Interesant este că liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, cu puține excepții, nu au avut declarații de susținere pentru miile de mineri aflați în grevă. Protestatarii cer condiții mai bune de muncă, reducerea vârstei de pensionare, creșterea salariilor cu 45% și vouchere de vacanță. Deodamdată au obținut promisiunea unei majorări de 12% pentru salariații din zona productivă și a acordării de vouchere de vacanță. Protestul continuă, oamenii fiind nemulțumiți. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 7,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: