Boza: Suntem pe marginea prăpastiei. Greva este ilegală

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a făcut luni seara un apel către minerii aflați în grevă să reia lucrul. “Solicit tuturor să înțeleagă că situația este una de siguranță națională, îi rog să reluăm activitatea imediat, suntem la limita suportabilității cu stocurile de cărbune. Se anunță temperaturi scăzute în continuare. Suntem în situația de a opri acest complex complet ceea ce ar afecta grav siguranța sistemului energetic național și nu numai”, a spus Bozala Tele3.

Boza a spus că, din punctul de vedere al Directoratului, greva este ilegală: “Complexul Energetic Oltenia, prin hotărârea celor cinci membri din Directorat, a atacat în instanță, pentru că noi considerăm greva ilegală. Avem un Contract Colectiv de Muncă, sper că vom avea cu toții înțelegere, că ne luăm toți salariile din acest complex, trebuie să luăm certificatele, să depășim etapa aceasta dificilă. Am găsit o primă soluție astăzi, vom căuta și alte soluții, dar trebuie să înțelegem că trebuie să facem și noi ceva pentru complex, nu numai complexul pentru noi”.

Administrația a propus o crește de 12% pentru personalul din producție, de la 1 aprilie, și acordarea de vouchere de vacanță după 1 mai. Boza a mai spus că a convocat toți directorii în ședință, luni, la miezul nopții. “Avem ședință operativă cu toți directorii de carieră la ora 24.00, cu toți directorii de termocentrală, trebuie să știm exact cât timp mai putem lucra. Rog toți colegii să reia activitate, pentru că suntem la marginea prăpastiei”, a mai spus Boza. (A.A.)

Vizualizări: 6,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: