Cinci sporuri pentru angajații unei primării din Gorj

Primarii din Gorj încă nu renunță la bonusurile financiare pentru angajați. Curtea de Conturi a descoperit, la ultimele controale, nu mai puțin de 10 primării care acordă nelegal sporuri salariale funcționarilor.

De exemplu, la Primăria Bengești-Ciocadia, salariații primesc nu mai puțin de cinci sporuri. Așa se face că administrația locală a efectuat, în 2018, cheltuieli de personal neprevăzute  de legislația în vigoare în sumă totală de 103 mii lei, susțin reprezentanții Camerei de Conturi Gorj. Mai precis, bugetarii au primit spor de dispozitiv de 25%, spor de confidențialitate și fidelitate, fiecare în procent de 10%, spor de solicitare neuropsihică de 20% și spor de dificultate de 50% la salariul de încadrare.

Și la Slivilești, funcționarii au încasat sporuri de confidențialitate și stabilitate, salariul majorându-li-se cu 15%. Prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi este de 11 mii lei.

La Bîlteni, primarul și-a mărit leafa doar pentru că face parte din comisia locală de fond funciar. Edilul a încasat un „spor de dificultate” de 50% din indemnizația de primar. În total,  32 mii lei.

La o altă primărie, în speță Drăgotești, organele de control au constatat că au fost stabilite greșit drepturi salariale, inclusiv sporuri sau premii, în sumă de 47 de mii de lei. Efectiv, s-au majorat nejustificat salariile acordate unor funcționari publici peste nivelul indemnizației lunare a viceprimarului, încălcându-se astfel legea. Abateri similare s-au mai întâlnit la Mătăsari, Peștișani, dar și la Plopșoru, în acest ultim caz fiind vorba de suma de 142 mii lei.

Tot la Drăgotești, șefii primăriei au beneficiat de sporuri pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în perioada în care primăria nu avea astfel de proiecte. Este vorba de o sumă de 18 mii lei.

În schimb, la Plopșoru (61 mii lei) și Stoina (15 mii lei), persoanele care ocupă funcții de demnitate publică au primit spor pentru condiții vătămătoare.

Vizualizări: 7,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: