Cincizeci de familii nevoiașe au ce pune pe masă de Paști

Cincizeci de familii din Târgu Jiu cu probleme financiare și de sănătate au primit din partea primăriei pachete cu alimente, cu ocazia sărbătorilor pascale. Valoarea unui pachet s-a ridicat la 200 de lei. Printre beneficiari s-a numărat și Ioana Cîrciu, din cartierul Ursați, care din cauza unei boli severe se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic. Același tip de probleme are și o familie de pe strada Petrești. Cu toții au spus că nu aveau ce pune pe masă de sărbători.

Ioana Cîrciu are 56 de ani și locuiește într-o casă sărăcăcioasă din cartierul Ursați. Are probleme locomotorii, drept pentru care, după 25 de ani de activitate în domeniul confecțiilor, s-a pensionat. A primit și anul trecut un pachet cu alimente din partea autorităților, în preajma Paștelui. Atunci locuia cu mătușa sa, care între timp a decedat, la vârsta de 90 de ani. Acum femeia a rămas singură, neajutorată dar și înglodată în datorii. Este nevoită să ceară ajutorul vecinilor de fiecare dată pentru că abia se poate deplasa. "Este greu să mă deplasez, am tetrapareză spastică. Nu mai am pe nimeni. Mă mai ajută o vecină, iar dacă mă ajută altcineva trebuie să-i dau bani. Sigurul venit pe care îl am este de 270 de lei. Mă descurc greu, mai ales că după înmormântare am rămas cu datorii. Vreo 1.000 de lei mai am de dat. O să-mi fie cam greu, singură, de sărbători", a spus Ioana Cîrciu.

Ajutor și pentru o familie de pe Petrești

Femeia a primit din partea municipalității plase încărcate cu alimente tradiționale de Paști. Este vorba de carne de porc, ouă, cozonac, suc, prăjituri și alte alimente.

Și familia Dezrobitu de pe strada Petrești din municipiu a primit un astfel de ajutor. Elena și Iulian Dezrobitu au mari probleme de sănătate. Ea are pareză, iar el suferă de întârziere mintală medie. Necazul s-a abătut și asupra fetiței lor, de doar 6 anișori, care are o tumoare vasculară pe mâna dreaptă. Trăiesc dintr-un ajutor de handicap pe care îl primește tatăl și din alocația complementară, fiind vorba de câteva sute de lei. Locuiesc cu toții într-o cămăruță. "Nu aveam ce pune pe masă de sărbători pentru că nu ne permitem. Asta este situația dacă nu putem munci. Soțul meu are retard mintal, eu am probleme neurologice. Fata are un semn, este ca un fel de hemangiom și mi-e frică să o operez să nu dea în paralizie tot ca și mine. Mi-e foarte frică. Medicii au spus să mai așteptăm că poate se retrage. Nu voi putea să-i cumpăr fetiței nimic de Paști, pentru că pensiile de handicap nu au venit, nici alocația complementară", a spus Elena Dezrobitu, în vârstă de 35 de ani.       

Galerie foto







Vizualizări: 460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: