Mii de şomeri au ignorat bursa locurilor de muncă

Doar 500 de gorjeni s-au arătat interesaţi de cele peste o mie de locuri de muncă oferite vineri la bursa organizată de AJOFM Gorj. Mii de şomeri au fost invitaţi să participe, dar nu şi-au făcut timp. Angajatorii se plâng de faptul că nu găsesc meseriaşi, iar tinerii pe care îi califică la locul de muncă pleacă în străinătate când devin suficient de buni.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a organizat vineri prima bursă a locurilor de muncă din acest an. Cu o ofertă de muncă mult mai bogată decât cele de până acum, angajatorii n-au prea reușit să găsească că căutau. ”Salariile sunt în funcție de calificări, salariul minim pe economie în primă fază. Ducem lipsă de meseriași, am găsit tineri, au venit, i-am calificat și au plecat afară și am rămas fără ei. Este greu, dacă lucrurile continuă la fel o să fie rău pentru că perspective sunt, dar nu sunt meseriași”, a spus Ion Făiniși, reprezentant Livcarma SRL.

La bursa locurilor de muncă au fost prezenţi şi reprezentanţii Carrefour România, unul dintre cei mai mari angajatori. Oferta a fost însă limitată. ”Din partea firmei Carrefour noi momentan recrutăm pe parte de produse proaspete, tot ce ține de ambalatori profesioniști, patiser, cofetari, măcelari, lucrători în pește, tranșatori. Asta ne interesează în momentul de față, sper să găsim ceva bun. Salariile sunt confidențiale, avem un minim pe unitate care este ceva mai mare decât minimul pe economie pe țară, dar diferă în funcție de grilă, de experiență, de profesioniști. Pentru posturile simple de lucrător comercial, experiența nu este obligatorie, pentru că vrem să-i formăm după stilul nostru”, a spus Irina Grecescu, reprezentant Carrefour. Printre angajatori s-au numărat și câteva fabrici de cablaje care ofereau locuri de muncă în alte județe ale țării.

Reprezentanţii AJOFM Gorj au declarat că, deși oferta a fost una bogată, nici măcar un sfert din populația șomeră nu s-a prezentat la bursă. ”Avem 1.089 locuri de muncă, vreau să vă spun că sunt cele mai multe locuri de muncă pe care le-am avut de-a lungul timpului. Angajatorii speră să găsească forța de muncă de care au nevoie, pentru că de la an la an tot mai puțini oameni participă la bursă. Noi am invitat aproape toți șomerii, noi avem puțin peste patru mii de șomeri, n-au venit toți”, a declarat Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Potrivit statisticilor rezultate în urma desfășurării bursei, au fost prezenți 67 de angajatori, 33 de șomeri au fost angajați pe loc, iar alți 300 au fost chemați la un interviu ulterior.

Galerie foto


Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: