Cum au reacţionat noii chiriaşi din Ciocârlău, la primirea cheilor

Câteva zeci de târgujieni și familiile acestora au de aici înainte un acoperiş deasupra capului. Este vorba de cetățenii care au fost selectați de municipalitate pentru a beneficia de o locuinţă socială în noile blocuri sociale ridicate în zona Ciocârlău. Mulţi au locuit până acum în chirie sau cu părinţii.

Un număr de 64 de târgujieni au primit o locuință socială în unul dintre cele două blocuri noi de tip social ridicate de primărie în zona Ciocârlău. Noii chiriaşi şi-au primit vineri, 7 aprilie, cheile de la garsoniera care le-a fost repartizată. De fapt, le-au găsit în ușa garsonierei pe care au primit-o, după ce primarul Aurel Popescu le-a oferit repartiţia, dar și o floare în ghiveci.

Soţii Ana și Iulian Neculăesei au fost atât de entuziasmaţi că au primit o locuinţă socială încât s-au sărutat imediat ce au intrat în garsonieră, nesfiindu-se de camerele de luat vederi. Aceştia au spus că de 6 ani locuiesc în chirie, în zona Vădeni. "Suntem fericiţi. Aşteptăm de vreo 5-6 ani să primim locuință. Nu am avut niciodată. Am avut la un moment dat o locuinţă de serviciu, dar după ce m-am îmbolnăvit a trebuit să stăm în chirie. Am probleme cu plămânii şi sunt pensionar acum. Nu ne mai aşteptam să primim. Începem de la zero. Avem și un copil la facultate la Timișoara", a spus Iulian Neculăesei.

Și Simona Avram, o tânără imobilizată într-un cărucior, a primit o locuinţă socială. Autorităţile au avut grijă să-i repartizeze o garsonieră la parter, încât să nu fie nevoită mereu să urce scările. "Mă simt foarte bine aici. Aștept de mulți ani. Am stat până acum la ţară, pentru că nu pot să urc la etaj, fiind cu căruciorul. Este foarte bine acum, este și în oraș", spus Simona Avram.

O altă tânără a spus, în glumă, că a scăpat de părinți și părinții de ea. "Sunt foarte fericită că am avut această șansă. Până acum am locuit la părinții mei. A fost foarte greu, dar totul s-a rezolvat. Voi locui aici cu copilul meu și viitorul soț. Lucrez în prezent. Cererea o am depusă de mult, de ani. Acum vin la casa mea", a spus Petruța Cupă.

Locatarii acestor blocuri vor plăti o chirie lunară a cărei valoare este mai mult modică. Vor mai plăti și utilitățile, însă nu vor putea vreodată să cumpere aceste garsoniere, acest gen de locuințe având un caracter social.

Galerie foto





Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: