Adolescent cu handicap, fără sprijin după ce şi-a îngropat tatăl şi surorile

Are 17 ani, suferă de tetrapareză spastică și are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Toni Bololoi locuiește alături de mama sa în satul Costeni din Tismana și viața lor a fost plină doar de greutăţi. Tânărul nu cunoaște fericirea pentru că de mic copil a avut parte doar de decese și înmormântări ale celor mai dragi persoane din viața lui. Tatăl și cele două surori l-au părăsit înainte ca Toni să-și vadă terminată casa visurilor lui, o casă adaptată nevoilor lui de persoană cu handicap. Tânărul nu-și mai dorește acum decât să-l ajute cineva să termine casa pe care sora lui Alexandra o începuse înainte să moară.

Toni Bololoi și mama sa, Luminița, locuiesc în prezent în Costeni, într-o casă veche și destul de greu accesibilă unei persoane diagnosticate cu tetrapareză spastică, care mai tot timpul se deplasează într-un scaun cu rotile. Singurul sprijin al lui Toni este mama lui, diagnosticată și ea cu poliartrită acută și căreia îi este foarte greu să se descurce cu băiatul. Necazurile familiei au început în urmă cu cinci ani, când tatăl băiatului a fost mistuit de o boală cumplită, cancer la colon. La scurt timp după moartea tatălui, Toni își înmormântează și pe cea mai mică dintre surori, o tânără de 23 de ani care a murit înecată și care a lăsat în urma ei un băiețel de cinci anișori.

Alexandra a murit intoxicată cu gaze

Toni a rămas atunci doar în grija mamei și a surorii mai mari, Alexandra, care a și început să ridice casa mult visată de fratele ei. Nu a mai apucat însă pentru că, în luna februarie, Alexandra a fost găsită moartă în cada de la baie, intoxicată cu gaze. Și aceasta a lăsat în urma ei un băiețel de doar patru luni, dar și pe tatăl băiatului cu care ar fi avut nuntă anul acesta, pe 29 aprilie. ”Am o casă în lucru și aș vrea să o termin, măcar partea de jos. Acum locuim într-o casă mai veche, în Costeni, Tismana. Casa cea nouă fusese începută de sora mea, cea care a murit în februarie. Nu a avut timp să o termine. Casa are și acoperiș doar că trebuie terminată, camerele și baia. Sora mea voia să mă ajute să am condiții mai bune. Singura mea dorință este să termin măcar baia, pentru că eu sunt destul de mare și nu mai încap în cadă”, a mărturisit Toni Bololoi.

 Venituri reduse

Tânărul mărturiseşte că singurele venituri ale familiei sunt o pensie de urmaş după tată, salariul de însoţitor al mamei și o alocație de 200 lei. Mare parte din bani se duc pe medicamente şi pe traiul zilnic al celor două suflete. ”Mama este și ea bolnavă, poliartrită, şi îi este foarte greu să mă ajute și pe mine. Este greu, suntem amândoi bolnavi, mama găteşte, mama mă spală. Nu-mi doresc decât să termin casa aceasta”, a mărturisit Toni. Orice ajutor este binevenit pentru tânărul care a avut parte doar de nenorociri. De curând, mama lui Toni, Luminița Bololoi, a deschis un cont în bancă unde oricine dorește să-i sprijine poate lăsa un mic ajutor. Contul bancar este  RO82BRDE200SV37456562000.

Galerie foto


Vizualizări: 18,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: