Fără slujbe în beznă! Biserică racordată, de Înviere, la curent electric

Credincioșii din satul Valea al comunei Bolboși vor putea merge la slujba de Înviere la biserica din sat, lăcașul de cult fiind, în sfârşit, racordat la energie electrică.

Enoriașii din satul Valea din Bolboşi nu au avut o biserică ortodoxă timp de mai bine de 15 ani. În acest timp, cei aproape o mie de localnici au mers şapte kilometri până la cea mai apropiată biserică, aşa că mulţi au renunţat să se ducă la slujbe, iar unii au trecut la altă religie. Chiar şi slujbele pentru înmormântări se făceau în aer liber, în cimitir, fără a se mai merge la biserică, dată fiind distanța. La solicitarea locuitorilor din satul Valea, în anul 2000, din fonduri proprii, Primăria Bolboşi a început construcţia unei biserici, în zona în care există şi cimitirul. În 2014 lucrările s-au sistat din lipsă de bani şi au fost reluate un an mai târziu. S-au încheiat în 2016 și de atunci un preot ține slujbele săptămânal. Până recent, pe beznă!

În cele din urmă, autoritățile au reușit să racordeze biserica la sistemul de alimentare cu energie electrică. Astfel, pentru prima dată în aproape două decenii, credincioșii vor putea lua parte la slujba de Înviere la biserica de la ei din sat. „Construcția este finalizată. Recent am terminat și cu branșamentul la sursa de energie electrică. Rămâne să facem procedura pentru achiziție și realizare pictură. Se țin slujbe în lăcaș. E vorba de noaptea de Înviere, este primul an în care se organizează slujbă. Din câte am înțeles de la preot, va organiza slujba la biserica din satul Valea”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.

Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: