Cine a câștigat în marile orașe ale țării

Emil Boc a câștigat alegerile la Cluj pentru a cincea oară, cu peste 50% din voturi. La Constanța, PSD a pierdut primăria. Candidatul USR-PLUS, Stelian Ion, a obținut același procent de 29%, în urma voturilor exprimate duminică, ca și candidatul PNL, Vergil Chițac, potrivit exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde.

Lia Olguța Vasilescu revine la Primăria Craiovei, iar PNL pierde Timișoara. Aici, candidatul USR PLUS, Dominic Samuel Fritz, l-ar fi înfrânt pe primarul Nicolae Robu.

La Iași, PNL a câștigat, pentru prima dată în 30 de ani, atât primăria, cât și consiliul județean.

Andrei Volosevici (PNL) a câştigat detaşat alegerile la Ploieşti, susţin cele mai multe voci din rândul liberalilor prahoveni.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a spus că liberalii sunt pe cale de a provoca o mare surpriză și ar putea câștiga alegerile la CJ Vrancea, învingându-l astfel pe Marian Oprișan.

Rezultatele provizorii îl arată pe Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu câștigător al alegerilor locale pentru postul de primar al municipiului Bacău. Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS ar fi obținut 44,3% din voturile valabil exprimate.

PNL ar mai fi câștigat municipiul Giurgiu și este posibil să revendice și CJ Giurgiu. Liberalii s-au impus și la primăria și Consiliul Județean Oradea.

Vizualizări: 7,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: