Cine are cel mai mic salariu din CE Oltenia

Sute de angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia au salarii foarte mici. Lăcătușii mecanici sunt cei care încasează cele mai mici lefuri, spune Ion Popescu, liderul Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud.

Salariile minerilor și energeticienilor au fost tot timpul subiect de discuție, mai ales în spațiul public. Negocieri sindicate-administrație au existat, însă angajații companiei energetice nu au văzut diferențe mari în buzunare. Liderul de la Sindicatul Renașterea al Carierei Jilț Sud, Ion Popescu, spune că un lăcătuș mecanic nu câștigă mai mult de 2.500 de lei, fiind inclus și sporul de producție, altfel, banii erau mult mai puțini.

”Cele mai mici salarii sunt ale lăcătușilor mecanici. Sunt acei oameni care sunt în prima linie. Dacă se întâmplă ceva la bandă, ei sunt cei responsabili. Stau zi și noapte să supravegheze benzile și au un venit de aproximativ 2500 de lei. Dacă  nu aveau sporul de producție, mai mult de 2.000 de lei nu luau”, a spus Ion Popescu, la Tele 3.

O altă promisiune făcută angajaților din cadrul CE Oltenia a fost legată de acordarea acelei sume de bani în valoare de 70 de lei pentru fiecare angajat, în medie, ceea ce înseamnă că angajatul nu va încasa mai mult de 30-40 de lei. Liderul Federației Naționale Mine Energiei, Dumitru Pârvulescu, spune că vineri va avea loc o comisie mixtă, iar acea sumă de bani va fi acordată salariaților.

”Vineri suntem chemați într-o comisie mixtă în care această sumă va fi împărțită. Suma trebuia să se împartă la 15 zile după starea de urgență”, a spus Dumitru Pârvulescu, la același post de televiziune.

Ba mai mult, Ion Popescu s-a plâns de faptul că i-au plecat 6 colegi din sindicat, fiind ademeniți de alți lideri.

Compania energetică are aproximativ 12.000 de salariați.

Vizualizări: 14,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: