Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Investiția celor de la Soceram va aduce sute de locuri de muncă în Gorj

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a comentat anunțul companiei Soceram, privind construirea unei fabrici de BCA în județ, mai exact la Târgu Cărbunești. “În aceste zile am primit o veste importantă, un nou investitor vine către Gorj. Acționariatul, din câte știu eu, este 100% românesc. Este o companie cu foarte multe investiții la nivelul țării, care a hotărât să investească la Târgu Cărbunești, într-o fabrică de BCA-uri, care au mare căutare pe piața construcțiilor”, a spus Cosmin Popescu la Emi TV.

Șeful județului a mulțumit instituțiilor avizatoare că și-au făcut treaba operativ, fără a trage de timp. “Pot să vă spun că la data actuală au toate avizele necesare în ceea ce privește emiterea autorizației de construire, domnul primar Birău cu siguranță o va emite în regim de urgență, astfel încât acest operator economic să înceapă să lucreze”, a spus Cosmin Popescu.

Noua investiție va însemna sute de locuri de muncă într-o zonă destul de săracă din acest punct de vedere. “Vor fi sute de oameni care să lucreze pe perioada de construție, la fel sute de oameni care vor avea de lucru după punerea în funcțiune. Sunt zeci de firme care vor livra materiale necesare construcției. Este o investiție importantă, de 20 de milioane de euro”, a explicat președintele Consiliului Județean Gorj.

Soceram a anunțat la începutul săptămânii că pregătește demararea lucrărilor de realizare a unei fabrici de producere BCA, cu capacitate mărită, în județul Gorj. Până atunci este în curs de finalizare obiectivul aflat în construcție în localitatea Cordun, jud. Neamț, cu o capacitate de 450.000 mc/an.

“Fabrica de BCA va intra în probe tehnologice, urmând ca produsul nou realizat să se găsească pe piețele din România, Republica Moldova, cât și Ucraina, la începutul anului următor. Strategia investițională continuă cu dezvoltarea unor noi și moderne capacități într-o altă zonă a țării. Astfel, pe baza conceptului avantaj locație, Soceram pregătește demararea lucrărilor de realizare a unei alte fabrici de producere BCA, cu capacitate mărită, în județul Gorj”, se arată într-un comunicat al companiei. (A.A.)

Vizualizări: 4,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: