Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sindicalist CEO: Facem grevă japoneză dacă nu suntem băgați în seamă

Vestea că un nou coleg a decedat a venit ca o lovitură pentru mineri și energeticieni. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, muncitor pe excavator de peste 30 de ani. Angajatul Complexului Energetic Oltenia suferea de mai multe boli, iar decesul s-a produs luni. Acesta ieșise la pensie acum 2 săptămâni.

Condițiile grele de muncă din carierele miniere aduc după sine, în timp, mai multe boli ce îi îngenunchează la propriu pe mineri și energeticieni. Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că, dacă nu se vor lua măsuri în privința pensionării mai devreme a angajaților CEO, începând cu data de 1 septembrie va avea loc o grevă japoneză.

”Este vorba despre un angajat în vârstă de 55 de ani. Își depusese toate documentele pentru pensie de aproape 2 săptămâni, iar ieri a murit în urma unui infarct. Să se îndrepte cu privirea spre noi. Să se iasă la pensie mai devreme. Am stabilit ca toți angajații Complexului Energetic Oltenia să intrăm într-o grevă japoneză. Vom burta o banderolă de culoare albă, doar așa vom putea atrage atenția. Atrag atenția oamenilor politici să reducă vârsta de pensionare. Oamenii vor să se bucure de pensie”, a declarat Nicu Bunoaica, sindicalist CE Oltenia.

În ultimul an a fost deja redusă vârsta de pensionare a celor care au lucrat în condiții grele, dar Bunoaica susține că este necesară o nouă reducere.

Vizualizări: 2,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: