Cine e Hapoel Tel Aviv ?

Hapoel Tel Aviv - Pandurii e un duel aproape sigur pentru turul 3 preliminar Europa League. Cele două formaţii au şanse foarte mari la calificare în dauna celor de la Beroe Stara Zagora, respectiv Levadia Tallinn. Hapoel Tel Aviv e un nume destul de important în fotbalul european, dar pare în scădere evidentă de turaţie faţă de sezoanele trecute. După titlul câştigat în 2010, Hapoel a terminat apoi de două ori pe locul 2 pentru ca în ultima ediţie de campionat să încheie play-off-ul pe locul 3, la nu mai puţin de 22 de puncte de campioana Maccabi Tel Aviv şi la 9 în spatele celor de la Maccabi Haifa! Mai mult, israelienii au pierdut două dintre vedete în această vară, Toto Tamuz şi Edel Apoula Bete devenind liberi de contract. Vedeta locală Salim Toama a ajuns la 34 de ani aşa că nu mai e titular în trupa lui Ran Ben Shimon. Hapoel s-a duelat ultima oară cu o echipă românească în grupele Europa League în urmă cu 2 ani. Atunci israelienii pierdeau acasă cu Rapid, 0-1, dar câştigau clar la Bucureşti cu 3-1. Noua vedetă din lot e brazilianul Lucas Sasha, adus în această vară de la CSKA Sofia pentru 700 de mii de euro. Ceilalţi stranieri din lot sunt olandezul Jurgen Colin, americanul Bryan Gerzicich şi slovenul Branko Ilic. Un alt nume important este cel al atacantului Omer Damari, autor a 30 de goluri în ultimele două sezoane, dar şi marcatorul unei duble în Bulgaria la Stara Zagora, acolo unde Hapoel s-a impus cu 4-1 din 4 şuturi pe poartă!

Hapoel Tel Aviv: club fondat în 1927, joacă pe Bloomfield Stadium, capacitate 14.413 locuri

-13 titluri de campioană în Israel, ultimele în 2000 şi 2010

-16 Cupe, ultimele în 2011 şi 2012 şi 5 Super Cupe

-în ultimele 4 sezoane a intrat de 3 ori în grupele Europa League şi o dată în grupele Ligii Campionilor; doar o singură dată în ultimii 7 ani a fost eliminată în preliminariile unei competiţii europene (în 2008 cu Saint Etienne în turul 1 din Cupa UEFA)

-anul trecut în grupele Europa League: 0-3 şi 0-1 cu Atletico Madrid, 1-2 şi 0-4 cu Viktoria Plzen şi 2-0 şi 1-1 cu Academica Coimbra

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: