Cine este Razvan Nicolescu, propunerea pentru functia de ministru al energiei

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Razvan Nicolescu (36 ani) a fost propus sa ocupe functia de ministru al energiei, in locul lui Constantin Nita. Razvan Nicolescu are experienta in domeniul energiei, fiind din 2008 director de afaceri publice si reglementare in OMV Petrom. De asemenea, este vicepresedinte CA al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER).

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Razvan Nicolescu este absolvent al Liceului Industrial de petrol Videle si al Facultatii de Energetica din cadrul  Universitatii Politehnica Bucuresti. In anul 2004 a absolvit cursurile Colegiului National de Aparare. In anul 2008 a absolvit programul MBA al Solvay Business School (Bruxelles, Belgia). Si-a inceput cariera profesionala in cadrul unui institut de cercetare in domeniul energetic.  A fost timp de trei ani (2006-2008) atasat pe probleme de energie al Romaniei la Uniunea Europeana. In perioada 2007-2008 a reprezentat Romania in grupul de dialog UE-Rusia pe probleme energetice. In anul 2008 a facut parte din Consiliul Consultativ al Agentiei Europene Euratom Supply Agency.
Din August 2008 face parte din echipa de management al celei mai mari companii energetice din Romania (Petrom), fiind cel mai tanar director al acestei organizatii. In decembrie 2009 a fost ales prin vot secret de catre Consiliul Uniunii Europene ca reprezentant al acestei institutii in Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie. (ACER). Din 2010 este vicepresedinte al acestui for.

Detalii pe www.hotnews.ro

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: