Cine sunt cei 14 tineri arestați pentru trafic de droguri!

Nu mai puțin de 14 tineri au fost arestați preventiv în ancheta efectuată de procurorii DIICOT Târgu Jiu cu privire la o rețea de trafic de droguri ce acționa atât în municipiu, dar și la Rovinari, la Craiova și în Valea Jiului.

Joia trecută au fost făcute zeci de percheziții în zonele amintite, iar la sfârșitul acestora tot atât de mulți tineri au fost ridicați și aduși la Târgu Jiu pentru audieri. În final procurorii au mers în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare a 14 indivizi. Ședința pentru luarea unei decizii în acest sens a început vineri seara la ora 18.00 și s-a încheiat sâmbătă dimineața, după ora 5:00, când a fost dat verdictul magistraților.

„Admite propunerea formulată de D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Vasile Mihaela Andreea, Ionete Paul Daniel, Daia Cristel Alin, Matei Bogdan-Ovidiu, Hrum Bogdan Ionuț, Boboc Gabriel-Daniel, Crăete Tănase, Sălari Adrian-Valentin, Rizan Daniel Cătălin, Nistor Ionuț, Costescu Ionu-Marius, Sîiu Vasile Alexandru, Cozma Marius-Cosmin şi Dumitru Florin, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Suma de câte 260 lei reprezentând onorariu avocat oficiu va fi avansată din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Gorj”, a decis Tribunalul Gorj, verdictul instanței putând fi contestat de către cei încătușați.

Un rovinărean printre arestaţi

După cum se poate observa, pe lista respectivă este prezentă o singură fată, restul fiind tineri care se ocupau cu plasarea drogurile în discoteci și baruri. Unii dintre ei nu sunt pentru prima dată în situația în care ajung în spatele gratiilor, craioveanul Paul Daniel Ionete fiind săltat de mascați și în vara lui 2014, alături de alți amici de-ai săi într-un alt dosar asemănător.

Din gruparea arestată acum face parte însă și Daniel Cătălin Rizan, un tânăr din Rovinari pasionat de muzica rap. În postările de pe internet el apare cu numele de scenă „Mecanicu”, pentru una din piesele sale el având un videoclip filmat chiar pe străzile din Târgu Jiu și Rovinari. Una dintre filmări a fost făcută cu tineri din Craiova, deocamdată nefiind clar dacă printre cei încătușați se află și aceștia. Cert este însă că, recent, într-un dosar asemănător, mai mulți tineri judecați pentru că vindeau droguri în liceele din Târgu Jiu au primit pedepse cu suspendare.

Vizualizări: 13,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: