Cine sunt noii şefi din Complexul Energetic Oltenia

Ionel Ilie şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Complexul Energetic Oltenia pentru funcţia de director al Diviziei Energetice. La rândul lui, Vasile Tudorescu, şef pe partea de investiţii la CE Oltenia, şi-a depus candidatura pentru funcţia de director al Diviziei Strategie Dezvoltare. Joi, 11 februarie, este ultima zi în care cei interesaţi de postul de director al Diviziei Energetice sau de şefia Diviziei Strategie Dezvoltare îşi mai pot depune candidaturile.

Complexul Energetic Oltenia a contractat o firmă privată pentru a selecta directorii Diviziei Energetice şi Diviziei Strategie Dezvoltare în baza legii 109/2011privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat. Asta după ce la prima tentativă de a promova directori prin concurs, niciunul dintre candidaţi nu a trecut selecţia.
Ionel Ilie, care conduce interimar Divizia Energetică după demisia din decembrie a lui Medinţu, spune că şi-a depus candidatura la această selecţie. Ilie a spus că are şi planuri în ceea ce priveşte Divizia Energetică, în situaţia în care va promova concursul. "Da, mi-am depus candidatura. Nu m-am interesat dacă sunt şi alţi contracandidaţi. Am ceva planuri, le discut cu domnul Ciobotărică, şi dânsul are ceva planuri. Să vedem ce se poate face în condiţiile reale", a declarat Ionel Ilie, director Divizia Energetică.
Până să conducă interimar Divizia Energetică, Ilie a fost director adjunct al diviziei. Fostul director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a exclus vehement o posibilă candidatură la această poziţie, într-un interviu acordat pentru Pandurul la mijlocul lunii ianuarie. "Nu iau în calcul. Nu iau în calcul pentru că mi-am dat seama că, cu tot tam-tamul care se face, selecţiile acestea sunt lucruri aranjate", a spus atunci Medinţu.

Tudorescu: Am experienţă în investiţii
Pentru poziţia de director al Diviziei Strategie Dezvoltare, condusă acum de Ion Petroniu, şi-a depus candidatura Vasile Tudorescu, manager de proiect în cadrul acestei divizii. De altfel, Tudorescu este managerul de proiect pentru investiţia chinezilor de la Rovinari. "Am depus, am transmis. Mă motivează faptul că lucrez în investiţii în companie din 94, până s-a format Complexul Energetic Rovinari. Şi am fost inginer şef investiţii din 1997 până 2004. După aceea domnul Pisc l-a pus pe domnul Ciurel, iar în perioada 2009-2012 am fost director de investiţii la CE Rovinari", a declarat Vasile Tudorescu.
Directorul Termocentralei Rovinari, Ion Pisc, despre care se vehicula că ar fi interesat să preia şefia Diviziei Energetice, a spus că nu şi-a depus candidatura şi că nu este interesat de această funcţie. Sunt surse care spun însă că Pisc i-ar fi dat o recomandare lui Tudorescu, necesară pentru participarea la această selecţie.
Cât despre Ion Petroniu, directorul interimar al Direcţiei Strategii Dezvoltare, nu se cunoaşte să-şi fi depus candidatura. Sunt voci care spun că nu s-ar fi cuvenit să candideze la această selecţie în condiţiile în care la primul concurs nu a promovat.

Selecţie
Candidaturile pentru cele două posturi trebuie depuse până cel târziu 11 februarie, ora 16, la o adresă din București, dar şi via e-mail. Asocierea de firme Quest Advisors și Transearch International SRL a fost angajată pentru a găsi directori pentru companie încă de acum un an și jumătate. Pentru recrutarea directorilor de la CE Oltenia compania a plătit 150.000 de lei. Au fost selectaţi Daniel Antonie la Divizia Minieră, care era deja director, şi Laurenţiu Ciobotărică la Divizia Financiară, actual manager interimar la CE Oltenia. Statul a mai plătit şi 150.000 de euro pentru selectarea fostului director general, Laurenţiu Ciurel, de către firma Kienbaum.

Vizualizări: 10,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: