Cine va decide soarta spitalului din Târgu Jiu! “Nu erau documentați”

Peste 30 de medici dintre cei 60 prezenți la ședința de luni au votat ca doctorul Gheorghe Neață să fie numit manager interimar al spitalului din Târgu Jiu. “Noi, medicii, vrem să conducem!”, ar fi fost mesajul susținut de cei care au participat la vot. Propunerea a fost transmisă către Consiliul Județean Gorj care trebuie să ia o decizie în privința viitoarei conduceri a unității medicale. Mandatul va fi pentru doar două luni, perioadă în care va fi organizat concurs pentru postul de manager.

Cristian Toader Pasti a participat la întâlnirea cu medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Gorj. Acesta a explicat, la Radio Infinit, că medicul Neață a fost votat de 33 de persoane. “Au fost 33 de voturi pentru doctorul Neață, 8 voturi pentru o altă doamnă doctor, iar celelalte au scris pe bilete fiecare ce a crezut de cuviință. S-au adunat medicii să-și spună părerea. Mi s-a părut că cei mai mulți nici nu au știut pentru ce au venit acolo. Nu erau documentați. Nu știau despre ce este vorba. Aceasta a fost propunerea dânșilor. S-a mers cu o propunere către Consiliul Județean pentru acest interimat de două luni”.

Pasti a adăugat faptul că dorința lui Cosmin Popescu era ca viitorul manager interimar să nu provină din sfera politică și să fie un tânăr. “A fost o înțelegere la jumătatea săptămânii trecute, la care a participat conducerea Consiliului Județean și medicii, în care s-a spus că: Noi, medicii, vrem să conducem! Domnul președinte le-a spus să facă o propunere. Am transmis că domnul doctor Neață este propunerea medicilor. Mai departe, nu știu ce se întâmplă. Pot doar să vă spun că domnul președinte Cosmin Popescu și-ar fi dorit să scoatem spitalul din sfera intereselor politice pentru că lucrul acesta a dus la scandaluri interminabile și la o imagine groaznică a spitalului și să vină oameni tineri, nepătați, neangrenați politic care să facă o treabă bună acolo. Acum, că nu s-a întâmplat așa, om vedea ce vom face”, a mai spus Toader Pasti.

Toate scandalurile provocate în jurul spitalului ar fi avut o singură țintă, susține Cristian Toader Pasti: „S-a dorit pe undeva să i se dea un fel de șah mat domnului președinte Cosmin Popescu. Nu pot să spun persoane numai că, până la urmă, există un Dumnezeu pentru fiecare și dânsul știe ce are de făcut. O să vedeți că se va lua decizia cea mai bună”.

Vizualizări: 2,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: