Târgu Jiu: Partid evacuat din cauza datoriilor

Dețin un sediu ultracentral în municipiul Târgu Jiu, dar nu și-au mai plătit chiria de ani buni. Vorbim de reprezentanții PNȚCD Gorj, care sunt obligați de instanță să evacueze imobilul din Bd. Victoriei.

Edilitara Târgu Jiu, societatea Consiliului Local care administrează spațiile puse la dispoziția partidelor politice, a acționat în instanță PNȚCD, cerând rezilierea contractului de închiriere și achitarea datoriilor.

S-a ajuns la această situație după ce partidul condus de Matei Catrinoiu nu și-a mai plătit chiria de aproape 3 ani. Și nu vorbim deloc de o sumă exorbitantă pentru un sediu spațios aflat în buricul târgului.

„Admite în parte cererea formulată de către reclamanta S.C. EDILITARA PUBLIC S.A. TG-JIU, în contradictoriu cu pârâtul Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat Gorj. Obligă pârâtul să plătească în favoarea reclamantei suma de 12.478 lei, chirie restantă pentru perioada aprilie 2016 - ianuarie 2019, precum și penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi de întârziere conform art. 6 din contractul nr. 428/12.10.2010”, se arată în sentința instanței.

În plus, judecătorii au dispus rezilierea contractului de închiriere și evacuarea țărăniștilor din sediul în care-și desfășoară activitatea. „Dispune rezilierea Contractului de închiriere nr. 428/12.10.2010. Dispune evacuarea pârâtului din imobilul situat în Tg-Jiu, Bd. Victoriei, bl.2 parter, jud. Gorj. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Judecătoria Târgu-Jiu”, au decis judecătorii.

Dintr-un partid istoric, făuritor al Marii Uniri din 1918, PNȚCD se zbate acum în anonimat, țărăniștii fiind cotați sub 1% din intențiile de vot ale electoratului. Din anul 2000, formațiunea politică nu a mai intrat în Parlament.

Vizualizări: 3,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: