PSD vrea să taie pensiile speciale înaintea liberalilor

PSD a pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, anularea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene și eliminarea supraaccizei.

Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de social-democratul Marcel Ciolacu și vine în contextul în care PNL a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiția, între care și cea de abrogare a recursului compensatoriu.

Social democrații doresc în special ca cele două proiecte de lege abrogarea recursului compensatoriu și anularea pensiilor speciale să fie adoptate miercuri în ședința de plen de la Camera Deputaților. De precizat este că proiectele de lege aflate acum în dezbaterea comisiilor au fost inițiate și promovate de către PNL și respectiv, USR.

Inițial s-a propus și introducerea de urgență pe ordinea de zi și a legii privind alegerea primarilor în două tururi, însă acest lucru a fost respins la vot.

De precizat este că pentru toate proiectele de lege enumerate, Camera Deputaților care este forul decizional și, dacă vor fi adoptate, vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Guvernul nu-și poate asuma un proiect de lege atunci când acesta se află în dezbaterea Camerei Decizionale.

Vizualizări: 3,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: